Omplin de pintades franquistes la façana de l'església de Sant Nicolau de València

La Policia Local obrirà una investigació per a aclarir les pintades
La pintada en Sant Nicolau | Twitter

L'Església de Sant Nicolau de València ha començat este dijous amb pintades en la seua façana per a enaltir al dictador Francisco Franco: «No heu defensat a Franco. Rojos fills de puta».

Esta és la imatge que ha traslladat en el seu compte de Twitter la vicealcaldessa de l'Ajuntament de València, Sandra Gómez. «És un mal dia per als intolerants. Que no ho paguen amb el patrimoni de tots», denuncia Gómez.

La Policia Local obrirà una investigació per a aclarir les pintades que, segons ha indicat Aarón Cano, regidor de Protecció Ciutadana, han aparegut en «diferents localitzacions del centre històric» enaltint a Franco.

Cano ha manifestat que la «no tolerarà cap enaltiment de la dictadura franquista i del feixisme». «És un dia per a celebrar la fortalesa de la democràcia espanyola i no permetrem actes vandàlics que van en contra de la llibertat i la convivència», ha afegit.

«Aarón Cano també ha recordat el preàmbul de la Llei de Memòria Històrica en el que s'indica expressament que «ningú pot sentir-se legitimat, com va ocórrer en el passat, per a utilitzar la violència amb la finalitat d'imposar les seues conviccions polítiques» perquè, com ha precisat l'edil citant també este text legal, estes manifestacions «mereixen la condemna i repulsa de la nostra societat democràtica».

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un home mata 38 animals i en roba altres 21 en una granja d'Agost" "Amenaça a la seua filla de 13 anys amb una pistola al cap, en València"