Cau una organització criminal dedicada a falsejar parelles de fet amb immigrants en Sagunt

30 persones han sigut detingudes, d'elles, 28 en Sagunt, una en València i una en Barcelona
30 persones han sigut detingudes després dels registres | Policia Nacional / Europol

La Policia Nacional, en col·laboració amb l'Europol, ha detingut a 30 persones que, presumptament, formaven part d'una xarxa il·legal a nivell internacional dedicada a falsejar parelles de fet en Sagunt, en el Camp de Morvedre (València), per a regularitzar la situació d'immigrants d'origen magrebí en Espanya.

 

Segons un comunicat de la Policia Nacional, les falses parelles estaven formades per dones espanyoles i hòmens immigrants, cosa que els permetia regularitzar la seua situació. Encara que estos falsejaments es produïen en la localitat valenciana, l'organització desmantellada comptava amb ramificacions en el Marroc, Bèlgica, França i Itàlia.

 

Un entramat d'empreses i gestories

Els dos màxims responsables de l'entramat criminal —un espanyol i un francés, els dos d'origen marroquí— eren propietaris d'empreses i gestories en Sagunt. Els criminals donaven d'alta com a treballadores a les dones, que havien sigut captades per altres dos membres —una parella d'espanyols residents en la localitat— i que estaven disposades a simular les unions de fet, sempre sense convivència real, a canvi de 3.000 euros.

 

Durant les investigacions, els agents van saber que les dones no treballaven realment en eixes empreses i que l'objectiu era acreditar els mitjans econòmics suficients per a complir amb un dels requisits exigits per a la unió. A demés, l'organització utilitzava tres gestories, també situades en Sagunt, que s'ocupaven de fer tots els tràmits necessaris per a fer real i 'legal' la regularització dels immigrants. A través de les empreses i de les gestories, l'organització hauria obtingut un benefici pròxim al milió d'euros.

 

Fins a 12.000 euros per a poder casar-se

Els immigrants eren reclutats per membres que l'organització tenia distribuïts per Espanya, Bèlgica i França. Els migrants havien de pagar 8.000 euros, si es trobaven en la península, o entre 10.000 i 12.000 euros si havien de ser traslladats des d'altres països a Espanya per a poder formalizar la unió.

 

Per als trasllats, l'organització utilitzava l'empresa d'autobusos d'un dels seus membres, amb seu en Bèlgica, que operava com una línia regular entre el Marroc i diferents països europeus. Esta línia també era usada per a blanquejar els diners de l'activitat delictiva, transportant els diners amagats en autobusos fins al Marroc.

 

 

30 detinguts, 28 en Sagunt

Els agents de la Policia Nacional van fer huit entrades i registres: set en cases i negocis de Sagunt i una en una vivenda en Canet d'en Berenguer, localitat pròxima a Sagunt. Després dels registres, trenta persones han sigut detingudes, 28 en Sagunt, una en València i una en Barcelona.

 

A totes elles, se'ls atribuïxen els delictes d'afavoriment d'immigració clandestina, falsedat documental i pertinença a organització criminal i quatre d'elles han ingressat ja en presó sense fiança. A demés, els agents han confiscat 10.775 euros, un vehicle d'alta gamma, joies i abundant material informàtic i telefònic.

 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!