Investigat un veí d'Orpesa que utilitzava ceps il·legals per a capturar animals

Un gos es va quedar atrapat i la Guàrdia Civil va començar una investigació
Els agents li han confiscat tres ceps prohibits | Guàrdia Civil

L'equip d'investigació del Seprona de la Guàrdia Civil de Castelló investiga a un home com a presumpte autor d'un delicte relatiu a la protecció de la fauna, en tindre col·locats tres ceps en una finca rústica d'Orpesa, en la comarca de la Plana Alta, prohibits per a la pràctica de la caça en ser mitjans no selectius.

Els guàrdies civils han pogut saber que un gos s'havia quedat atrapat en un dels ceps i va haver de ser alliberat per la seua propietària amb ajuda d'una altra persona. L'animal va necessitar assistència veterinària per a ser tractat de les lesions patides, segons ha informat la comandància en un comunicat.

Després d'inspeccionar el lloc dels fets, els agents han vist una parcel·la voltada íntegrament per una tanca metàl·lica amb dos forats d'accés pels que el gos havia entrat i havia quedat atrapat per un d'ells.

A demés, els agents han localitzat un tercer cep, tots ells en disposició i a punt per a la captura dels animals que entren a la parcel·la, principalment conills. Els agents han intervingut  els ceps i han localitzat a l'amo de la finca, un home de 66 anys, investigat com a presumpte autor d'un delicte contra la fauna, tipificat en l'article 336 del Codi Penal, en utilitzar mitjans de caça no selectius i prohibits expressament per la Llei 42/2007 del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"50 treballadors sense contracte fent jornades de 12 hores en una empresa de Crevillent" "Llibertat després d'intentar atropellar a son pare en San Antonio de Benagéber"