Venen peix i marisc no apte per al consum humà en restaurants asiàtics valencians

S'han incautat més de 1.000 kg de peix i marisc
Més de 1.000 kg de peix i marisc ha sigut declarat no apte per al consum humà | Guàrdia Civil

En el marc de la vigilància de les activitats que pogueren afectar a la seguretat alimentària i després de setmanes d'investigacions i seguiments, la Guàrdia Civil a dut a terme l'operació 'Carranc', contra el tràfic il·legal d'espècies pesqueres com el carranc blau.

En este sentit, s'ha procedit a la inspecció d'un establiment dedicat a magatzem de productes alimentaris per a restaurants. Allà, s'ha trobat més d'una tona (1.036 kg) de carranc blau congelat i al voltant de 600 kg de peix i marisc també congelat. A més a més, hi havia un centre de cria que ha sigut desmantellat

Esta empresa comprava carranc blau a particulars sense cap requisit sanitari i els guardava en una cambra de congelació per a la seua posterior distribució i consum en restaurants asiàtics. També usava la cambra de congelació per a emmagatzemar productes que congelava ella mateixa sense els requisits per a la manipulació d'estos aliments i sense estar autoritzada.

Durant la inspecció també es van advertir dos caixes de peix, en concret, sorells, que després del mesurament reglamentari no arribaven a la talla mínima exigible per a la seua comercialització. Per estos fets, han sigut sancionats una Confraria de Pescadors d'expedició i els barcos pesquers que van efectuar el lliurament en llotja.

Tots estos productes (1.640 kg) han sigut declarats no aptes per al consum humà i s'ha disposat la seua destrucció per una empresa autoritzada com a subproductes d'origen animal no destinats a consum humà de categoria 2. 

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sense llum per dos avaries en el barri de la Gran Via de València" "S'estén a Madrid, Catalunya i Itàlia la investigació sobre Jorge Ignacio"