La Policia evita una nova baralla multitudinària de jóvens que s'havien citat en Paiporta

Entre els jóvens hi havia menors d'entre 14 i 17 anys
Hi havia un total de 200 jóvens citats | Pixabay

Les Policies Locals de Benetússer i Paiporta, dos localitats de la comarca de l'Horta (València), juntament amb efectius de la Guàrdia Civil, han conseguit evitar este diumenge per la vesprada una nova baralla multitudinària de jóvens que, en esta ocasió, s'havien citat a través de xarxes socials en el polígon de l'última d'estes localitats.

Les forces de seguretat han conseguit interceptar a participants, la majoria menors d'entre 14 i 17 anys i procedents de diferents municipis, fins i tot d'alguns tancats perimetralment en cap de setmana com València i Torrent.  Segons ha informat l'Ajuntament de Benetússer en un comunicat, les forces de seguretat han dispersat a desenes de jóvens procedents de diferents localitats que havien quedat per a participar en una baralla multitudinària en el polígon de Paiporta.

Alertats per un pare, policies locals de la demarcació i la Guàrdia Civil han activat un protocol de vigilància per a fer front a una reunió en la que tenien previst participar unes 200 persones, segons el consistori. Els adolescents, organitzats a través de xarxes socials com Instagram i Tik-Tok, han començat a arribat a partir de les 15.00 hores en xicotets grups procedents de localitats com València, Silla, Torrent o Paterna a través del tren de Rodalia i del metre, tot i el tancament perimetral que pesa sobre alguns d'aquests municipis per la pandèmia.

Han identificat als participants per la vestimenta, en roig o negre

En el procés de neutralització de la reunió, les forces de seguretat han identificat als participants per la vestimenta, en roig o negre, que els diferenciava per bàndols. Entre els jóvens interceptats es troben, majoritàriament, menors d'entre 14 a 17 anys.

En este sentit, s'elevarà un informe a la Mancomunitat de l'Horta Sud per a fomentar la cooperació entre les forces de seguretat «a l'hora de fer front a una creixent escalada de violència entre uns certs grups de jóvens». Anteriorment, es va haver d'intervindre en baralles organitzades en l'Eliana, Paterna o Mislata.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en un accident de moto en Alboraia" "Ferit en un accident de cotxe en Vila-real"