La Policia Nacional deté a la cuidadora d'una anciana després de retirar-li 11.600 euros en caixers

Es va apoderar de la targeta bancària de l'octogenària i li va realitzar un total de 23 extraccions des de gener fins a abril

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xirivella (València) a dona de 59 anys, d'origen romanès, com a presumpta autora d'un delicte d'estafa i furt, després d'apoderar-se de la targeta de crèdit de l'anciana que cuidava i retirar-li en 23 reintegraments en caixers automàtics fins a 11.600 euros.

A mitjan mes d'abril, la víctima de 89 anys d'edat va abandonar l'hospital on es trobava ingressada. A la seua eixida, es va adonar que no tenia la targeta bancària, per la qual cosa va comprovar el seu compte bancari, observant que li havien realitzat numeres extraccions per un import elevat, sense que ella tingués coneixement.

Els agents, en conèixer aquests fets, van iniciar una sèrie de perquisicions per a identificar a la persona que podria haver sostret i utilitzat la targeta a la víctima. Les búsquedes els van conduir fins a la cuidadora de la dona, que pel que sembla va aprofitar un moment en el qual la va acompanyar a fer unes compres per a visualitzar el número PIN i seguidament sostreure-li la targeta.

Després de les indagacions policials, els investigadors van descobrir que des de gener fins a abril d'enguany, la sospitosa va realitzar en sis caixers automàtics diferents, un total de 23 extraccions per un import total de 11.600 euros. A més, van comprovar que en un mateix dia va retirar 2.000 en reintegraments de 500.

Els policies, en identificar a la cuidadora després de la visualització de les càmeres de seguretat de les entitats bancàries, la van detenir com a presumpta autora d'un delicte de furt i estafa. La dona, que manca d'antecedents policials, ha passat a disposició judicial.


Recomanacions per a evitar ser víctima d'esta mena d'estafaDes de la Policia Nacional recorden que és important no perdre la targeta bancària de vista, a més de que ningú puga veure el número PIN. Per a això, a l'hora d'introduir la clau és aconsellable tapar amb la mà el teclat numèric, per a així evitar que ningú observe l'enumeració introduïda.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor el poeta José Manuel Caballero Bonald als 94 anys" "Treballadors protesten a València contra l'ERE 'salvatge' d'H&M"