La Policia de Sant Vicent salva la vida a un xiquet de 10 anys

Un xiquet s'havia desplomat al camp de futbol de la Ciutat Esportiva i estava en possible parada cardiorespiratòria

La Unitat d'Atestats de Policia Local, composta pels agents P47 i P97, es va traslladar immediatament, observant com eixida per la porta un gran volum de persones amb el xiquet als braços.

En el moment de la caiguda, una persona de l'àmbit sanitari al costat de la fisioterapeuta i el preparador físic del club Jove Español, van intentar reanimar el xiquet però van ser els agents els qui es van fer càrrec del menor, verificant que es trobava inconscient i no responia a estímuls.

Automàticament li van practicar una reanimació cardiopulmonar i li van aplicar els pegats del DESA (dispositiu de desfibril·lació), essent necessària una nova maniobra de RCP i una segona descàrrega perquè a la primera no responia adequadament el menor. En aquesta darrera es va aconseguir l'estabilització, començant el menor a respirar.

Una ambulància de Suport Vital Bàsic i una del SAMU van fer acte de presència, sent la del SAMU la que va monitorar el xiquet i finalment el va traslladar fins a l'Hospital General Universitari d'Alacant.

La gran professionalitat i destresa dels dos agents va fer possible evitar un desenllaç fatal per al xiquet. La Regidoria de Sanitat i la de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament van apostar en el seu moment per la tinença de dispositius DESA amb la compra i la incorporació d'aparells a dependències municipals, vehicles policials i de Protecció Civil així com en la formació d'agents policials, quedant demostrada la seua efectivitat per poder salvar vides.

Sant Vicent del Raspeig compta amb dispositius DESA, disposant Policia Local de cinc mòbils i un estàtic al Hall de la pròpia Prefectura, sent els edificis municipals i els seus entorns zones cardiosaludables.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Diversos menors trenquen el timpà d'una pallissa a un xiquet a València" "Absolts de violar a una xiqueta de 13 anys perquè un d'ells va ser el seu nóvio"