Presó per a l'exlegionari detingut a Argentina per haver assassinat Eva Bou a Borriol

L'agressor va ser detingut este cap de setmana a Argentina on es trobava en recerca i captura
L'exlegionari, per fi detingut per la policia argentina en col·laboració amb la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

La policia argentina, en col·laboració amb agents de la Guàrdia Civil de Castelló han detingut a Argentina a l'assassí d'Eva Bou, víctima d'un crim de violència masclista el passat 7 de setembre en la localitat de Borriol, a la Plana Alta. L'exlegionari, de 37 anys, estava buscat per les autoritats internacionals després de desaparéixer d'Espanya una vegada descobert el crim. L'agressor tenia antecedents per violència masclista i va ser des del primer moment el principal sospitós d'aquest assassinat.

Fonts de la Guàrdia Civil van informar ahir que les investigacions realitzades per la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil van determinar que el presumpte autor de la mort podria trobar-se en la província de Misiones, en aquest país d'Amèrica Llatina; concretament en Posadas, la seua capital. Després de l'anàlisi de les gestions practicades durant les últimes setmanes es va aconseguir ubicar la zona freqüentada pel sospitós, per la qual cosa es va establir un gran dispositiu a càrrec de la Policia Federal Argentina, donant com a resultat la seua detenció este passat dissabte. En aquesta actuació han sigut de gran ajuda les investigacions dutes a terme per la Guàrdia Civil, amb el suport d'autoritats locals i d'Interpol, en el marc de la col·laboració policial internacional, la qual cosa ha suposat la ràpida resolució del cas.

Ara el Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Castelló ha ordenat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte assassí d'Eva Bou. L'alt tribunal valencià recorde que sobre l'arrest pesava des d'aleshores una ordre internacional de detenció dictada per la magistrada titular del jutjar que, ara, una vegada ordenat l'ingrés en presó, demanà al Ministeri de Justícia que inicie els tràmits per a sol·licitar la seua extradició i sol·licitar a les autoritats argentines que posen a l'agressor a disposició de la Justícia espanyola. L'ara detingut està sent investigat en una causa oberta per un delicte d'homicidi encara que les diligències que es practiques determinaran si es manté este delicte o si se l'investiga per assassinat, donades les circumstàncies del crim.

Eva Bou, de 35 anys, va ser trobada sense vida el 7 de setembre en el seu domicili de Borriol i l'autòpsia va determinar que la seua havia sigut una mort violenta, per la qual cosa es va determinar com a víctima mortal de la violència de gènere a Espanya. L'assassí té antecedents per maltractaments i violència masclista amb una parella anterior i va formar part durant un temps de la Legión. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!