20 anys de presó per matar a un amic amb un martell a Ontinyent

Haurà d'indemnitzar amb 250.000 als fills de la víctima de 66 anys

L'Audiència Provincial de València ha condemnat a una pena de 17 anys de presó per un delicte d'assassinat i de tres anys i mig per un delicte de robatori a un home que va matar a martellades a un amic el 6 de juliol de 2019 a la casa de la víctima, a Ontinyent.


La sentència, que aprecia l'atenuant d'intoxicació per alcohol i drogues per als dos delictes, imposa a més al condemnat l'obligació d'indemnitzar amb 62.500 euros a cadascun dels quatre fills que tenia la víctima, pels danys morals que van patir per la mort del seu pare.


El crim es va produir després que l'agressor i la víctima, de 66 anys, hagueren consumit alcohol i drogues i començaren a discutir en el corredor principal de l'habitatge, quan es dirigien cap a la porta d'eixida.


Segons relaten els fets provats de la sentència, dictada després d'un veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular, el penat va atacar per l'esquena al seu amic amb un martell que havia pres prèviament de la casa.


L'agressor va agafar per sorpresa a la víctima, que va caure a terra i va quedar boca avall, per la qual cosa no va poder defensar-se, i li va propinar més d'un colp al cap.

El perjudicat va patir dos fractures cranials i altres ferides que li van causar la mort de manera immediata.


Posteriorment, l'acusat va rebuscar a l'interior de l'habitatge i es va emportar un telèfon mòbil i diverses joies del mort de les quals va vendre amb posterioritat una creu d'or en un establiment de Xàtiva per 19 euros.


La sentència no és ferma i pot recórrer-se davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Localitzat el cos de Wafaa en un pou de La Pobla Llarga" "Extingeixen un incendi en un bar i un altre elèctric en el centre comercial d'Alacant"