Què puc fer perquè el wifi de casa vaja més ràpid?

És important tenir el 'router' sempre en un lloc elevat i mantenir-lo apartat d'aparells que emeten ones electromagnètiques
S'han de col·locar les antenes del 'router' perpendiculars al terra. | Cedida

 

Moltes vegades ens falla l'Internet de casa i creiem que és culpa de la companyia amb la qual tenim contractat l'ADSL o la fibra òptica, però podem estar equivocats. Tal com explica 'BBVA', tenim part de la culpa de que la velocitat de navegació que rebem als nostres dispositius a través del wifi siga pobre, arribant a rebre un 65% menys de velocitat.

El wifi és com un aspersor sense fil de les dades que arriben pel cable de connexió que ve de l'exterior. El que fa el 'router' és convertir aquestes dades en un senyal de ràdio. Per la connexió del cable poden entrar dades a una velocitat d'entre 50 i 300 megues, però l'aspersió que realitza l'antena Wifi rebaixa aquesta velocitat. És a dir, les dades no poden perdre's a través del cable, però sí quan viatgen per l'aire, ja que troben interferències. Per millorar la velocitat cal tenir en compte:

1. El 'router' ha d'estar en un lloc central perquè puga oferir una connexió fluida a tots els espais.

2. És important també que es col·loque en un lloc com més alt millor, ja que emet el senyal en forma de paraigües, i que les antenes del 'router' estiguen mirant cap amunt, perpendiculars amb el terra.

3. Si cal, pot comprar-se un cable Ethernet per col·locar el 'router' a una millor posició, ja que la connexió del proveïdor sempre surt des de l'endoll de la paret. Cal situar-lo separat de la paret perquè la potència del senyal no es ressente.

4. Cal tenir en compte que qualsevol objecte metàl·lic fa que l'energia electromagnètica es dissipe i reduisca el fluxe de dades que transmet.

5. Allunyar el 'router' dels microones, ja que utilitzen la mateixa freqüència. També és recomanable posar el 'router' a un metre (mínim) d'altaveus amb bluetooth, monitors sense fil per a nadons o telèfons sense fil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"LLISTA: 5 consells per què el wifi de la teua casa siga més ràpid" "Detenen a Alacant un criminal internacional"