Rescatada una senderista amb un possible esquinç en la Serra Grossa en Alacant

Els fets s'han produ√Įt en una zona de dif√≠cil acc√©s
La dona ha sigut rescatada pels bombers | Bombers Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha informat que la Unitat d'especialistes de Busca i Rescat del Servici de Prevenci√≥ i Extinci√≥ d'Incendis d'Alacant han rescatat i evacuat en llitera este mat√≠ en la Serra Grossa a una dona que havia acabat ferida, despr√©s de patir una caiguda en una zona escarpada de la muntanya que li impedia la mobilitat.

Segons fonts del SPEIS, cap a les 13.30 hores els servicis d'emerg√®ncies han sigut alertats a trav√©s d'una telefonada que una dona de 40 anys s'havia accidentat a la Serra Grossa, i patia mol√®sties per la caiguda i un possible esquin√ß que li impedia poder fer el descens.

La dona ha facilitat la localitzaci√≥ als bombers perqu√® pogueren dur a terme un rescat d'altura i evacuar-la i que fora atesa pels servicis sanitaris.

La senderista es trobava en una zona de difícil accés

Fins el lloc dels fets s'han despla√ßat una dotaci√≥ i sis bombers de la unitat de Rescat del SPEIS, aix√≠ com una patrulla de Policia Local i una ambul√†ncia del Servici d'Ajuda M√®dica Urgent (SAMU).

Els bombers han ascendit per la muntanya a peu portant la llitera de rescats, i una volta han localitzat a l'excursionista accidentada han conseguit accedir fins ella. La senderista es trobava tombada en un vessant d'una zona de dif√≠cil acc√©s escarpada.

Un esquinç de tercer grau

Els efectius han comprovat el seu estat, i despr√©s d'atendre-la s'ha procedit a la seua immobilitzaci√≥ col¬∑locant-li una f√®rula, ja que patia un esquin√ß de tercer grau a conseq√ľ√®ncia de la caiguda, i l'han posat en la llitera.

Des d'all√≠ s'ha iniciat la seua evacuaci√≥ gr√†cies a l'ajuda de quatre bombers en la llitera i el descens. Les maniobres del rescat dels bombers han durat en total prop d'una hora fins que han pogut descendir a una zona accessible a on estava situada l'ambul√†ncia i els cossos de seguretat. La dona ha sigut atesa pels efectius sanitaris i traslladada a un centre hospitalari.

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"Desmantellen una banda acusada de fer robatoris amb força en València" "Una xica de 22 anys és atropellada pel tren en Segorbe"