Rescaten un exemplar de tortuga babaua en la costa de Pilar de la Horadada

Es tracta d'una espècie protegida i en perill d'extinció

Rescat d'una tortuga babaua
L'exemplar tenia numerosos paràsits | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha trobat un exemplar de tortuga marina de l'espècie Babaua (Caretta caretta). Esta espècie es troba protegida i en perill d'extinció.

El Servici Marítim de la Guàrdia Civil d'Alacant ha rescatat este dijous una tortuga de l'espècie Babaua. L'animal ha sigut vist per la tripulació a 30 milles nàutiques de la costa del Pilar de la Horadada, en el Baix Segura (Alacant), mentres feien servici de vigilància a bord de l'embarcació Riu Oja per esta zona. La tortuga nadava amb dificultat i no se submergia amb normalitat.

En una embarcació auxiliar, dos components s'han aproximat fins ella per a rescatar-la. Posteriorment ha sigut traslladada al Centre de Recuperació d'Espècies de Santa Faç, a on els veterinaris han valorat que puga patir alguna malaltia ocular. L'exemplar tenia numerosos paràsits.

Protegida i en perill d'extinció

Una volta que els especialistes fagen un exhaustiu examen del seu estat de salut, serà traslladada a l'Oceanogràfic de València, per ser este un centre especialitzat en la conservació d'esta classe d'espècie marines, per al seu tractament, recuperació i custòdia.

La Tortuga Babaua, es troba protegida i en perill d'extinció segons el Conveni sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES), sent a demés una espècie que s'enfronta a numeroses amenaces que provoquen la mort de gran quantitat d'exemplars, tant per la ingestió, com per l'atrapament en arts de pesca. També per la contaminació de la mar, ja que la presència de plàstics que confonen amb aliment, és ingerida de manera accidental per estes tortugues.

El passat 19 de novembre de 2020, el Seprona d'Alacant va recuperar un altre exemplar d'esta espècie. En aquella ocasió estava ferida, perquè tenia un ham dins d'ella.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari