Revelen el motiu de l'ordre de les lletres dels ordinadors

El teclat QWERTY pretenia que no es repetiren els errors que patien les antigues màquines d'escriure
El motiu pel que les lletres dels teclats estan desordenades | Cedida

 

Hui en dia, tots estem familiaritzats amb l'ús de les noves tecnologies. Aquestes vénen acompanyades dels teclats necessaris per escriure, els quals utilitzem permanentment per escriure textos, publicacions, missatges o qualsevol comentari que redactem. Ara bé, hi ha un element evident en els teclats que s'ha acabat normalitzant, tot i l'estrany motiu que l'acompanya: l'ordre de les lletres.

Amb el temps, ens hem acostumat a utilitzar aquests aparells, fins al punt que ignorem la seua distribució. No obstant això, si li donem un cop d'ull, veurem com la «Q», la «W» i la «E» estan juntes, així com la «A», la «S» i la «D», encara que no coincideixin amb el seu ordre alfabètic. Ara esbrinarem per què.

La raó principal ve motivada pels problemes que es presentaven amb els teclats durant el S. XIX, els quals no funcionaven correctament i s'investigaven estratègies per evitar el seu mal ús. D'aquesta manera, la solució que van trobar va permetre que es regulara l'ús d'aquests aparells, els quals, sense aquest ordre, possiblement no ens disposaríem de les tecnologies que gaudim Guillem.

L'inici d'una nova era

El S. XIX va donar la benvinguda a les màquines d'escriure. Llavors, es tractaven d'aparells de grans dimensions que utilitzaven martells mecànics per colpejar i gravar cadascuna de les lletres. Aquells primers artefactes tenien ordenats les tecles de manera alfabètica, per facilitar així la feina dels qui les feien servir.

Il·lustració que mostra com era una antiga màquina d'escriure | Cedida

No obstant això, l'estratègia no va ser tan encertada com s'esperaria. L'ordre inalterat de les lletres feia que els mecanògrafs, en escriure ràpidament, bloquegessin els martells, a causa que, alfabèticament, hi ha moltes lletres juntes a l'abecedari que també s'utilitzen de manera unida a les paraules. Aquest problema va motivar a trobar una solució.

 

Una innovació als teclats

Davant d'aquesta incomoditat, va ser Christopher Sholes qui va proposar una màquina d'escriure amb grans diferències en els teclats. Va canviar l'ordre alfabètic d'aquests, a més d'afegir els números. La seva idea va ser separar, de manera raonable, aquelles lletres que s'utilitzaven amb major freqüència, per tal d'evitar que els martells coincidiren al picar.

Va ser llavors quan va aparèixer el teclat denominat QWERTY, dissenyat per afavorir l'escriptura de parla anglesa, el qual va col·locar les lletres menys empleades de l'abecedari entre aquelles que s'utilitzaven d'una manera més repetida, impedint així el bloqueig de les màquines d'escriure.

Aquest model de teclats ha anat mantenint-se amb el pas del temps. No obstant això, amb l'arribada dels ordinadors i la desaparició dels martells es va considerar tornar a modificar l'ordre de les tecles, encara que aquesta possibilitat es va desestimar en considerar-se que els qui ja s'havien acostumat a aquest mètode haurien de tornar a adaptar-se, tot i que la situació no era considerada conflictiva entre els usuaris.

Imatge de l'ordre d'un teclat QWERTY | Cedida

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"TERRIBLE: Media Markt desfet després de la mort més dolorosa possible" "ÚLTIMA HORA: Acaba de morir la filla de Franco, Carmen Franco"