RTVV torna el premi a la Unió de Periodistes per ser «una burla»

Es tracta d'un premi atorgat en 2013 a la 'Llibertat d'Expressió'
Treballadors d'RTVV rebent el premi | EP

 

El comité d'empresa de RTVV ha retornat a la Unió de Periodistes el premi 'Llibertat d'Expressió' que li va concedir en 2013 per considerar este guardó «un sarcasme i una burla» després que esta organització haja sol·licitat la suspensió cautelar de la borsa de treball temporal de la nova radiotelevisió autonòmica, Á Punt. Sobre este tema, el comité d'empresa assenyala, en un comunicat, que este premi «no pot estar ni un minut més» en les seues mans perquè els és «impossible mirar amb orgull un guardó que ens encoratjava a lluitar quan aquells que aleshores ens animaven a fer-ho ara ens porten als tribunals fent gala del cooperativisme més ranci». «No el volem», ha recalcat. En eixe sentit, ha recordat que la Unió de Periodistes Valencians va lliurar este premi al Comité d'empresa de RTVV en 2013 per a "«er valdre la lluita dels seus professionals en defensa d'una ràdio i televisió públiques, en valencià i de qualitat». En eixe moment, s'havia aplicat un ERO contra RTVV que havia suposat l'acomiadament d'1.200 treballadors.

  


Posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana va declarar il·legal el ERO i «el govern del PP va decidir tancar RTVV i tirar tota la plantilla». «Este fet, que posava més dramatisme a la situació que ja existia abans del primer ERO, va tindre un efecte insòlit sobre la Unió de Periodistes que, de la nit al dia, va tallar en sec tota l'empatia i tota la solidaritat que ens havia donat fins eixe moment», ha afirmat. En eixe sentit, ha criticat «l'insòlit» canvi de postura del 'RTVV no es tanca' a passar sense solució de continuïtat a 'volem una 'RTVV nova però amb treballadors 'nous'. «Als extreballadors se'ls va negar el pa i l'aigua i es reivindica que la futura ràdio i televisió hauria de partir de zero», ha criticat.
 

Sobre este tema, el comité d'empresa assenyala que 'l'últim episodi' de la campanya de 'partir de zero' ha sigut la decisió de la Unió de recórrer i demandar la suspensió cautelar abans els jutjats del barem de les borses de treball temporal d'À Punt en el qual s'establix un reconeixement a l'experiència dels extreballadors de RTVV. El comité considera que este barem és «el mateix que s'està aplicant en tot el sector públic valencià des de fa més de 10 anys».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un laboratori de València crea noves tècniques per a detectar residus contaminants en aliments" "Commoció a Castella i Lleó: Troben a una jove de 21 anys en este horrible estat"