Cinc sanitaris encausats per la mort d'un pacient operat d'amígdales en l'Hospital Comarcal de Vinaròs

El jutge instructor aprecia indicis de delicte d'homicidi imprudent
Han sigut encausats dos cirurgians, dos infermeres i una anestesista | Google Maps

 

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló ha dictat un auto pel que encausa a cinc professionals sanitaris per la mort d'un pacient en una operació d'amígdales practicada el 27 de gener de 2014 en l'Hospital Comarcal de Vinaròs, en el Baix Maestrat.

 

El jutjat instructor, el número 4 de Vinaròs, va acordar el 14 de gener de 2019 continuar la causa pel tràmit de procediment abreujat contra dos cirurgians i dos infermeres, en apreciar indicis d'un delicte d'homicidi per imprudència en la seua actuació professional.

 

Els investigats van oblidar, presumptament, retirar una gasa de la gola de la víctima després de la intervenció, cosa que va poder provocar una obstrucció i un filtrat de sang cap als seus pulmons i la seua posterior mort per asfíxia.

 

Ara, la Secció Segona de l'Audiència castellonenca ha confirmat parcialment l'acte del jutjat i fa també extensiva la continuació del procés respecte a una anestesista i deixa per tant sense efecte l'arxivament de les diligències acordat respecte a ella per l'instructor.

 

La resolució de la Sala, contra la que no cap recurs, posa d'esta manera fi a la investigació i implica que les parts hagen de presentar els seus escrits d'acusació o bé sol·licitar el sobreseïment de la causa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!