Sanitat clausura un conegut restaurant a Finestrat en detectar un brot d'hepatitis A

El recinte porta clausurat des de fa 10 dies
Imatge d'arxiu de la Conselleria de Sanitat | Google Maps

 

Dotze persones han patit en les últimes setmanes un brot d'hepatitis A després de consumir aliments en el restaurant Tagliatella ja clausurat del municipi alacantí de Finestrat, encara que tots han tingut una evolució favorable.

Segons la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana i fonts de l'ajuntament, dels dotze casos, onze han precisat d'hospitalització i en l'actualitat solament un seguix ingressat i amb una evolució satisfactòria. Tots els afectats tenen entre 15 i 55 anys.

El recinte porta clausurat des de fa 10 dies

Tots ells tenen l'antecedent comú d'haver consumit menjar en un restaurant d'una cadena de menjar italià que està a un centre comercial d'este municipi de la Marina Baixa, ha incidit Sanitat. La mateixa institució informa que el local porta precintat des de fa 10 dies.

A causa d'aquesta situació, la Direcció general de Salut Pública de la Conselleria ha activat el protocol de control i s'estan efectuant les labors de recerca per part dels professionals per determinar l'origen del brot al restaurant Tagliatella.

Aquest protocol inclou l'aïllament dels casos, l'exclusió laboral dels malalts durant el període de transmissibilitat, la profilaxi amb vacuna a tots els contactes considerats de risc i mantenir una vigilància extrema davant l'aparició de possibles nous casos.

La població de Finestrat preocupada

Segons informa l'alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, al programa 'Les noticies del matí' de la televisió autonòmica À Punt, no han tingut cap comunicació per part de la Conselleria de Sanitat i tota «la informació que tenim a hores d'ara és la mateixa que hem vist en els mitjans de comunicació» i afig que no saben «què ha passat exactament ni si el cas és greu o no".

Juan Francisco Pérez ha manifestat en la ràdio d'À Punt que la policia local s'ha vist desbordada a telefonades de la població perquè volen saber que ha passat en este municipi turístic.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Confiscats 320 quilos de polp no reglamentari a Castelló" "Dures crítiques a Gonzalo Miró per un comentari masclista"