Dos simulacions de delicte per a cobrar la indemnització de l'assegurança

L'autor d'una denúncia falsa pot enfrontar-se a penes de multa de fins a dotze mesos de presó

La Guàrdia Civil ha esclarit dos delictes de simulació de delicte a la Vila Joiosa. Els presumptes autors són un home de 24 anys que va fingir haver sigut víctima d'un robatori amb força, pel qual li van sostraure 7.100 euros; i una dona de 60 anys que va denunciar haver patit un robatori amb violència, i posteriorment va tractar d'estafar a la seua assegurança.

A la fi de juny, les patrulles del servei de prevenció de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa van ser alertades per la comissió d'un presumpte delicte de robatori amb força en interior de vehicle d'una empresa de repartiment de mercaderies, que presentava trencament del cristall de la porta.


El perjudicat va interposar la corresponent denúncia, en la qual va manifestar que l'autor s'havia emportat una bossa amb la quantitat de 7.100 euros, equivalent a la recaptació de dos setmanes.


Els investigadors, ja amb les primeres perquisicions, van determinar l'existència de nombroses incongruències, per la qual cosa van citar de nou al denunciant, qui en veure's descobert va confessar haver simulat i recreat el delicte de robatori.


Este home de 24 anys va acabar detingut i lloc en llibertat a espera de judici.

Denúncia farsa


Així mateix, la setmana passada, una veïna de la Vila Joiosa de 60 anys, va presentar denúncia com a víctima d'un delicte de robatori amb violència pel qual un home li havia donat una estirada de la bossa que contenia 1.400 euros en efectiu.


Igual que en el cas anterior, es van realitzar les gestions oportunes que van culminar amb la investigació d'esta dona com a presumpta autora del delicte de simulació de delicte i un delicte d'estafa en grau de temptativa, ja que havia donat part a la companyia asseguradora per a cobrar la indemnització pertinent.

Detenció cinc persones

 

Enguany, s'ha procedit a la detenció de 5 persones per fets similars en la localitat de la Vila Joiosa. Es recorda als ciutadans que quan presenten una denúncia tenen l'obligació de dir la veritat, i que tots fets seran investigats. Si es determinara la seua falsedat, el denunciant pot acabar detingut, i en cas de ser condemnats, castigats amb multa de sis a dotze mesos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una jove assassina a l'home que la va violar quan era una xiqueta" "Un gos ataca a un bebé de 19 mesos a Tavernes de la Valldigna"