«Fa sis mesos que em van matar el Xavi, el meu fill de 3 anys»

El pare del xiquet atropellat per la furgoneta de l'atemptat de Barcelona parla sis mesos després
El petit Xavi, en una imatge d'arxiu | El Español

 

«Fa sis mesos que em van matar el Xavi, el meu fill de 3 anys». Així comença l'esfereïdor relat del pare del Xavi, Javier Martínez a 'El Español'. El xicotet va morir atropellat per la furgoneta que va travessar La Rambla de Barcelona fa tot just mig any, tot i que ell indica que per ell no és important la data, ja que el fet tràgic el recorda cada dia: «Cada dia recorde que em van matar el meu fill de 3 anys i el seu tio avi Francisco, que el duia de la mà i l'estimava amb bogeria».

«El govern espanyol em va donar el condol. Això és tot»

El pare del Xavi es queixa de la passivitat que ha tingut el govern espanyol des d'aleshores: «El govern espanyol em va donar el condol. Això és tot». Afirma que «tenien molta pressa» en el moment en què va succeir «perquè semblarà que es preocupaven». En este sentit li van oferir diners per la pèrdua, fet que ell no va considerar oportú de dir en aquells moments.

Mesos després, però, va rebre el pagament: 125.000 euros, que invertiran en els futurs estudis de la seua altra filla, que ara té 8 anys. Així doncs, determina que el govern espanyol, en este sentit, no s'ha portat bé amb les víctimes. Han rebut, a més dels diners, un únic ajut: una psicòloga infantil per a tota la família. 

En Xavi, en una imatge d'arxiu | El Español

 

Les seqüeles per a la germana de 8 anys

El Xavi tenia una germana, de 8 anys. I és que tota la família queda destrossada després d'una atrocitat d'este nivell. La petita, segons afirma el pare, té «un trauma per tota la vida»: «Estava a un metre de distància quan van atropellar el Xavi. Va salvar la vida de miracle i va veure com mataven el seu germà i el seu tiet avi». Encara té por a «anar a qualsevol lloc».

La seua altra filla, de 21 anys, és estudiant de psicologia però està pensant deixar la carrera perquè «està desenganyada de tot. De psicòlegs i de tot».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Atenció: Accident mortal a València" "Última Hora: Cauen el primer i segon premi de la Loteria Nacional a la Comunitat"