Més de 500 targetes falses per a aparcar en places de persones amb discapacitat en Castelló de la Plana

L'ús fraudulent de l'autorització i la picardia són els principals problemes
Alguns familiars usen la targeta encara quan la persona discapacitada ha mort | Pixabay

La ciutat de Castelló de la Plana compta amb més de 500 targetes falses per a aparcar en les 175 places per a conductors amb mobilitat reduïda. Per este motiu, i amb la finalitat de trobar una solució al problema provocat per l'ús fraudulent d'estos permisos i la picardia de la gent, s'ha convocat una reunió en el consistori de la ciutat per tractar este problema.

Tal com ha publicat el diari 'Mediterráneo', l'ús adequat d'estes targetes és la d'ús per part del conductor amb discapacitat o, en el cas que esta persona amb mobilitat reduïda no dispose de permís de conduir, pot ser usada pel conductor acompanyant sempre que la persona amb mobilitat reduïda vaja en el cotxe.

Qualsevol utilització de la targeta a l'hora d'estacionar en una d'estes places especials que no siguen estes dos està totalment prohibida en la ciutat de Castelló de la Plana.

La conducta incívica d'alguns familiars

Així, Ramón Meseguer, president de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), ha denunciat esta situació i ha informat l'alcalde de la ciutat valenciana que, alguns familiars incívics usen la targeta encara quan la persona discapacitada ha mort o tapen la data de caducitat en aparcar o deixen estacionat el vehicle en estes places específiques durant uns quants dies.


Per este motiu, el consistori ja treballa de manera conjunta amb Concemfe per a vore de quina forma poden posar límit i augmentar el control davant esta situació. En este sentit, una de les mesures podria ser també reduir el període de la targeta, en l'actualitat, de deu anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pillen en Peníscola a un militar uruguaià acusat de tortures en la dictadura" "Ferida en un accident de moto en Xàbia"