Detinguts per usar la tècnica del 'mataleón' per a robar a la seua víctima

La víctima va haver de ser intervinguda quirúrgicament per les lesions produïdes

La Guàrdia Civil ha detingut a Benidorm i Valdemoro a dos homes de nacionalitat lituana (36 i 39 anys) com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre de lesions greus.

La brutalitat del robatori va causar unes lesions tan greus a la víctima, que va necessitar ser intervinguda quirúrgicament per fractura de mandíbula. Els dos detinguts ja han ingressat a la presó, encara que a un d'ells es va localitzar en una presó de Madrid, pendent de ser extradit.

Agents de l'Equip de Policia Judicial del Pilar de la Horadada han esclarit un robatori amb violència i intimidació, ocorregut de matinada, als afores d'un establiment d'Orihuela Costa.


La víctima (el vigilant privat d'esta finca) es va veure de sobte assaltat per dos homes que van arremetre contra ell usant la tècnica del “mataleón”, un mètode molt agressiu consistent a passar el braç pel coll fins a causar un semiescanyament. A conseqüència d'esta brutal agressió, va necessitar ser intervingut quirúrgicament per trencament de mandíbula.


Els dos individus, després de sostraure-li 400 euros i el telèfon mòbil, van continuar a l'interior de l'habitatge per a obtindre un botí major, però abans d'entrar, es van assegurar que la seua identitat no fora descoberta arrancant les càmeres de videovigilància.


Malgrat el seu esforç, els investigadors van aconseguir accedir a part de l'enregistrament i gràcies a la seua detallada anàlisi, van aconseguir una definició completa dels seus trets físics.


La intuïció policial els va fer suposar que estos dos homes haurien pogut actuar en localitats pròximes, i van difondre les imatges entre altres llocs de la Guàrdia Civil.


I així va ser, feia tan sols dos setmanes que la Guàrdia Civil de Torrevieja els havia detinguts per falsedat en els seus documents d'identitat lituans, encara que van quedar en llibertat amb càrrecs.


El parador d'ells va anar extremadament difícil d'esbrinar, pel fet que canviaven contínuament d'habitatge, mancaven a Espanya de domicili fix, i a més, usaven identitats falses per a buscar allotjament.


Finalment, es va detindre al primer d'ells en una presó de Madrid, després de conéixer la seua imminent extradició a Estònia per a complir deu anys de presó per pertinença a grup criminal, estafa i robatori amb violència i intimidació. La detenció del segon es va produir en un hotel de 4 estreles de Benidorm on es trobava allotjat.


Gràcies a esta operació la Guàrdia Civil ha evitat que estes dos persones continuaren amb les seues accions delictives mitjançant robatoris, bé amb força, bé amb violència i intimidació.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mor un home de 75 anys després de caure a un pou a Godella" "Ingressen a un xiquet de 13 anys per un coma etílic a Torrevieja"