Tràfic no responsabilitza de forma penal a la conductora amb la qual va impactar Ángel Nieto

Quan el pilot va ser envestido «lleument» per la dona, va caure al sòl i el seu cap va impactar contra el sòl en portar el casc sense lligar
Ángel Nieto. | EFE

 

Segons revela l'informe realitzat pels agents de l'Equip d'Atestats de la Guàrdia Civil de Tràfic d'Eivissa ha confirmat que Ángel Nieto es va colpejar amb el cap contra el sòl sense cap protecció perquè el casc que portava va eixir disparat, ja que no el portava lligat en el moment en què la conductora li va colpejar, lleument, mentre conduïa el seu quad.

L'informe exposa que «en el moment de l'accident sí feia ús del casc de protecció homologat, el qual portava sense cordar», tal com relata el 'Diario de Mallorca'. Cal assenyalar que durant el mateix dia de l'accident, el 26 de juliol de 2017, els agents van comprovar que a pesar que Nieto portava el casc posat, este no el va protegir quan va caure al sòl.

En eixe moment, l'equip d'atestats va iniciar unes recerques per a esbrinar si realment el casc va cedir o no estava ben subjecte. La conclusió final després de dur a terme totes les recerques és que Ángel Nieto no portava el casc lligat.

L'atestat remarca en tot moment, l'escassa força del colp que la conductora del cotxe, concretament un Fiat 500, va donar per darrere al quad de Nieto. Va ser un impacte feble que amb prou faenes deixe danys en els vehicles, però va ser suficient perquè Nieto isquera disparat i en perdre el casc, es colpejara de forma mortal en el cap.

Cal assenyalar que el cotxe va registrar dues xicotetes esgarrapades i en el quad els danys quasi no podien apreciar-se del minúscul que eren. La conductora és una dona de nacionalitat alemanya de 38 anys resident a Eivissa que va donar negatiu en alcohol i drogues, però no va respectar la distància de seguretat, apunta l'atestat, però no està imputada, ja que no s'aprecia en cap moment gens greu per la seua banda.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Incendi forestal a la Comunitat" "El curiós mètode d'estos lladres per a furtar en les màquines expenedores a València"