Tres anys de presó per amenaçar amb una navalla a una metgessa embarassada a Alzira

Els fets van ocórrer en novembre de 2017 en les consultes externes de l'Hospital d'Alzira.
Imatge d'arxiu d'un centre sanitari | Cedida

 

El Jutjat penal número 1 de València ha condemnat a tres anys de presó i a una multa de dos mesos amb una quota diària de 6 euros a un home que va amenaçar amb una navalla a una metgessa embarassada per a aconseguir un informe.

 

La sentència, que es pot recórrer davant l'Audiència provincial, condemna a l'home per un delicte d'atemptat contra funcionari sanitari fent ús d'un objecte perillós en concurs ideal amb un delicte lleu de lesions, amb l'atenuant de reparació del mal, segons la sentència facilitada pel Col·legi de Metges.

 

També li prohibeix a l'agressor acostar-se a menys de 200 metres i de comunicar-se amb la metge durant sis mesos i al pagament d'una indemnització de 385 euros per les lesions patides (trastorn d'ansietat reactiu) i de 1.632 euros per la seqüela (estrés postraumàtic lleu).

 

Els fets van ocórrer a les 8.50 hores del 14 de novembre de 2017 en les consultes externes de l'Hospital d'Alzira (La Ribera Alta), on es va personar l'acusat i va accedir al despatx de la doctora a través del despatx contigu, tot i que la infermera li havia dit que no podia passar.

 

Una vegada dins, li va requerir a la metgessa el lliurament d'un informe que li havia demandat en dies anteriors i que necessitava per a un judici laboral que tenia aqueix mateix matí a València, però la doctora es va negar a realitzar-ho en aqueix moment i li va advertir que anava a telefonar a la Policia.

 

Aleshores, l'home va traure una navalla de la butxaca dels pantalons i va amenaçar a la metgessa amb ella al mateix temps que li deia que anava a fer el que fera falta per a aconseguir l'informe.

 

La metgessa el va instar a pensar sobre la seua acció i li va comunicar que estava embarassada, al que l'home va contestar: "Millor, així mate a dos". En eixe moment van entrar en el despatx un auxiliar administratiu i la infermera, que van aconseguir que l'home deposara la seua actitud i isquera de la consulta.

 

L'acusat va guardar la navalla i es va asseure en una cadira de la sala d'espera fins a l'arribada de la Policia, que el va detindre i va confiscar la navalla, d'11 centímetres, segons el relat dels fets recollit en la sentència, datada d'aquest dimecres.

 

Per al Col·legi de Metges, aquesta sentència és "un èxit per al col·lectiu mèdic, especialment per la violència en la conducta de l'agressor i la pena imposada", i espera que servisca com a acció dissuasiva perquè aquest tipus d'agressions no tornen a ocórrer.

 

Durant l'any passat es van comptabilitzar 26 agressions a metges, un 45% més des de 2016, malgrat que s'ha reconegut com a autoritat al personal sanitari en exercici de les seues funcions en la Llei de Salut Valenciana promulgada en 2014, segons dades aportades pel Col·legi de Metges.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!