La vaga d'interventors de Renfe afectarà demà a dos línies de Rodalies a València

La principal demanda és l'augment de la plantilla
Imatge d'arxiu d'un tren de Renfe | Europa Press

 

Renfe afronta demà una vaga de 23 hores del personal d'intervenció en ruta que ha sigut convocada pel sindicat CCOO i que ha obligat a cancel·lar un total de 154 trens de passatgers —84 AVE i llarga distància i 70 de mitja distància— d'un total de 589 afectats.

  

El Ministeri de Foment ha establit uns serveis mínims de fins al 78 % en trens d'alta velocitat i llarga distància; del 65,35 % en mitja distància, i en Rodalies a València (línies C3 i C5), d'un màxim del 75 % en hores punta i del 50 % la resta del dia.

  

CCOO demanda un augment de la plantilla i protesta pel que consideren un «immobilisme» de l'empresa enfront de les reivindicacions dels prop d'1.800 treballadors del col·lectiu.

La principal demanda és l'augment de la plantilla

  

El sindicat subratlla que la conflictivitat per la falta de creació d'ocupació, tant en Renfe com en Adif, els incompliments en la negociació de la jornada i altres mesures arreplegades en el II Acord per a la millora de l'ocupació pública i de les condicions, així com els problemes laborals, poden portar a la convocatòria de més mobilitzacions durant el període nadalenc.

    

La principal demanda de CCOO és l'augment de la plantilla. De fet, el sindicat ha assegurat que la disminució del personal d'intervenció, al costat de l'augment del nombre de trens, té una gran repercussió, tant a nivell intern, en les seues condicions laborals, com en la qualitat de la prestació del servei als viatgers i la seua seguretat.

Els que controlen el tràfic ferroviari convocats a l'atur de demà

Al mateix temps, ha subratllat que aquesta falta de personal a bord dels trens «compromet la seguretat i l'atenció en cas d'inconvenients o contratemps durant el trajecte, per causes imputables o alienes a Renfe, havent-se donat casos de baralles amb danys entre viatgers que han impossibilitat el viatge».

    

Al costat de la vaga prevista per a matí en el col·lectiu d'interventors, el Sindicat de Circulació Ferroviari (SCF) ha convocat als treballadors d'Adif que s'encarreguen del control del tràfic ferroviari en estacions i llocs de comandament a secundar demà aturs parcials.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"MOLT TRIST: Mor Alba Ojeda, la xiqueta valenciana amb paràlisi" "URGENT: Dos carrils de la V-30 a València tallats per una furgoneta incendiada"