València registra la seua segona major tempesta des de 1980, que deixa 113 litres per metre quadrat

El temporal ha deixat numeroses inundacions en la ciutat valenciana
Han caigut més de 100 litres en la capital del Túria | Arxiu

La ciutat de València ha registrat este dijous la seua segona major tempesta des de 1980, que ha descarregat 113,7 litres per metre quadrat durant la jornada, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

L'episodi de tempestes que afecta a tot el territori valencià s'ha deixat notar en la capital del Túria, a on s'ha registrat una precipitació total diària de 113,7 litres per metre quadrat i, en només una hora, han arribat a caure 61 l/m². Estes xifres han portat a Aemet ha qualificat l'episodi de caràcter torrencial.

Encara que en València hi ha dades diàries des de 1864, només es tenen dades digitalitzades de precipitació en una hora des de 1980. A partir d'esta data, si s'aplica el criteri de precipitació en una hora per a qualificar l'arruixó d'esta vesprada en València, l'arruixó d'esta vesprada ha sigut el més intens registrat en València en un mes de novembre i el segon més alt de la sèrie.

Les pluges d'este dijous només es van superar el 9 d'octubre de 2008, quan van caure un total de 121,1 l/m² en una jornada i 72,6 l/m² en una hora.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Dos cavalls a punt d'ofegar-se pel temporal en Algemesí" "Ferida greu en ser atropellada en Almassora"