Els veïns d'una urbanització estan afectats per una plaga de rates des de fa mesos en Llíria

El centre de la plaga està en una granja de porcs
Una plaga de rates afecta una urbanització de Llíria | Unsplash

Els veïns i les veïnes de la urbanització de Corral d'Albert de la localitat de Llíria, en la comarca de Camp de Turia (València), porten des del passat desembre de 2017 afectats per una plaga de rates. El total de les 16 famílies es queixen de què fa mesos que ho han denunciat però continua tot igual.

Segons informa 'Levante-EMV', pareix que l'epicentre de la plaga ve d'una granja de porcs que està situada pròxima a la urbanització. Una granja que no estaria en molt bon estat i que no complix les adequades mesures higièniques ni sanitàries.

L'ajuntament de la localitat ja li ha comunicat diferents voltes al propietari de la granja de les queixes i denúncies dels veïns i de què la granja no està cuidada, però pareix ser que continua sense fer res.

Porten mesos denunciant-ho

Segons conten els propietaris de les cases de la urbanització, les rates van arribar fa temps per que anaven a pel menjar dels porcs, però que durant un temps no hi havia porcs en la granja, però el focus continuava vigent i els animals entren en les cases.

Ara denuncien que la granja ha tornat a funcionar durant estos dies de confinament, ja que la setmana passada va arribar un camió amb nous porcs. A demés, feia dos setmanes (abans de l'Estat d'Alarma) que el propietari de la granja havia sigut advertit per l'ajuntament que si no acabava les obres d'acondicionament de la granja li la tancarien.

Però a causa de la declaració de l'Estat d'Alarma tots els processos judicials s'han parat i no entraran en vigor fins que tot esto acabe.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Herido en un accidente de moto en Callosa de Segura" "Entra dins d'un supermercat fora de l'horari d'obertura en Gandia"