Temen seqüeles en el menor de Benicarló després de patir una parada cardíaca

El xicotet de 14 mesos seguix molt greu en l'UCI
El xiquet podria patir algun tipus de lesió | Youtbe

Actualització 20/02/2021 a les 11.15 hores. El xicotet d'un any que este dijous va entrar en parada cardiorespiratòria en la seua casa de Benicarló, a causa d'una presumpta asfíxia accidental continua en estat crític en l'UCI de l'Hospital General de Castelló.

Segons ha avançat el diari 'Mediterráneo', si el menor conseguix recuperar-se del greu incident, és molt probable que patisca algun tipus de seqüela neuronal per la falta d'oxigen.

El xiquet de 14 mesos no presenta cap altra lesió i, aparentment, no hi ha res que faça sospitar a la Guàrdia Civil sobre les causes dels fets. La versió de la mare és que el seu fill es va embolicar amb una corda que hi havia en el carret de bebé i, quan ella es va donar compte, havia canviat de color

La Guàrdia Civil investiga l'ocorregut al bebé de Benicarló en estat crític

Actualització 19/02/2021 a les 16.35 hores. Durant la vesprada d'este dijous, els veïns del carrer Joan XXIII de Benicarló van viure moments de màxima preocupació quan una dona, d'origen magrebí, va eixir al carrer demanant auxili i amb el seu fill de tan sols un any als braços. El xiquet, amb aparents símptomes d'asfíxia i inconscient, no reaccionava, per a desesperació de la seua família.

Una ambulància va traslladar al xicotet a un hospital de Castelló, ja que el seu estat era molt greu. Diferents agents de la Policia Judicial van prendre declaracions als veïns i els sanitaris que van atendre al menor d'edat en la clínica.

Al carrer, guàrdies civils de Benicarló i agents municipals van regular el trànsit en la zona, a on un grup de dones plorava i s'amuntegaven veïns i curiosos davant el greu fet.

El bebé podria haver-se asfixiat

Les causes que envolten a este fet són, de moment una incògnita i s'ha iniciat una investigació, encara que tot apunta a un accident domèstic. Ahir, ni tan sols els metges s'explicaven què li havia passat al bebé.

Segons van apuntar les primeres investigacions policials, el xiquet de 14 mesos podria haver-se embolicat amb una corda del seu carret mentres la seua progenitora feia diferents labors domèstiques en la sea casa. En un moment donat, la mare del bebé s'hauria donat compte del canvi de color del xicotet, que podria haver-se asfixiat

Un xiquet d'un any entra en parada cardíaca en Benicarló

Esta vesprada de dijous, cap a les 17.20 hores, un xiquet d'un any ha entrat en parada cardíaca en la localitat de Benicarló, en la comarca del Baix Maestrat (Castelló).

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències de la Generalitat Valenciana (CICU) ha mobilitzat fins al lloc dels fets a una ambulància del Servici d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), una altra del Suport Vital Bàsic (SVB), i un metge d'Atenció Primària. Una volta allí, els equips mèdics han fet a la víctima la reanimació cardiopulmonar avançada fins que ha recuperat les constants vitals.

Després de ser estabilitzat, el xiquet de 14 mesos ha sigut traslladat fins a l'Hospital General Universitari de Castelló. Fins al moment es desconeix l'estat de salut actual del xiquet

La mare ha demanat ajuda en una clínica

En un primer moment, el xiquet ha sigut atès per un metge en una clínica a on la
mare del xicotet ha acudit amb ell per a demanar ajuda. Allí el facultatiu ha iniciat la reanimació cardiopulmonar bàsica al menor.
 

Posteriorment, el metge d'Atenció Primària i l'equip sanitari de suport vital bàsic han continuat reanimant al xiquet amb el massatge cardíac fins a l'arribada del SAMU.

Ja en el lloc, l'equip mèdic ha dut a terme les maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques d'estabilització fins que han conseguit recuperar les constants vitals del menor.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: Protestes per l'arrest a Pablo Hasél en València" "Robatori de pel·lícula en una perruqueria de Gandia"