Un xiquet aprofita una xarrada en el col·legi per a denunciar maltractaments de la seua mare

El menor va denunciar davant la Policia les agressions físiques i psicològiques que rebia per part de la seua mare

La Policia ha detingut a una dona de 31 anys a Las Palmas de Gran Canaria per maltractaments físics i psicològics. El seu fill d'11 anys va aprofitar una xarrada impartida en el seu col·legi sobre el maltractament infantil i familiar per a denunciar les agressions que patia a casa.


Els agents del cos de la Policia visiten regularment diferents centres educatius per a orientar als menors sobre assumptes com els riscos d'internet, l'assetjament escolar, les drogues i l'alcohol, les bandes juvenils o la violència masclista.


Va denunciar la situació que vivia a casa

 

Després de la denúncia del menor es van activar tots els protocols de la Unitat de Família i Atenció a la Dona (UFAM). Segons informa la Prefectura Superior del cos, una posterior exploració del menor "va determinar que patia continus insults i agressions per part de la seua progenitora".


Després d'això, la mare, que compta amb antecedents policials, ha sigut detinguda com a presumpta autora d'un delicte de maltractament cap al seu fill, qui es troba sota la custòdia del seu avi adoptiu.

Detinguda una parella per maltractament

 

Fa dos anys, un altre centre escolar de Granada va donar la veu d'alarma en denunciar a una parella per possible maltractament físic als seus tres fills. La Junta d'Andalusia va activar de manera immediata el protocol d'atenció i va mantindre en acolliment als xicotets.


Es disparen les peticions d'auxili de menors

 

Amb la pandèmia del coronavirus, les peticions d'auxili de menors per agressions familiars es van disparar en 2020. Segons un informe de la Fundació Anar, que presta ajuda a xiquets i adolescents en risc, més de la meitat de peticions ateses des que es va decretar el confinament van ser per violència a xiquets.


"Els casos de maltractament intrafamiliar són els més freqüents, sobretot violència domèstica, maltractament físic i psicològic, seguits de violència de gènere, abús sexual, abandó".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Mor un futbolista de Castelló en un accident de trànsit a València" "Desmantellen una empresa clandestina a Alcoi on explotaven els seus treballadors"