Les xiquetes pateixen més violència sexual a menors en la Comunitat Valenciana

L'ONG Save the Children alerta que els delictes en la xarxa han suposat el 65 per cent dels casos
 | Pixabay

Amb motiu del Dia Internacional de la Xiqueta, Save the Children posa el focus en la violència que pateixen les xiquetes pel simple fet de ser-ho, com pot ser la mutilació genital femenina, el matrimoni infantil, la tracta o la violència masclista, tant a Espanya com en la resta del món.


L'informe assenyala que quatre de cada cinc denúncies per violència sexual interposades en 2020 per menors en la Comunitat Valenciana tenien com a víctima a una xiqueta, mentre que en els delictes a través de la xarxa van suposar el 65% dels casos.


El director de Save the Children en la Comunitat Valenciana, Rodrigo Hernández, ha indicat que la violència contra les dones i contra les xiquetes “encara es contempla normal en molts contextos”, i l'única manera d'erradicar-les passa per “la prevenció, l'educació i la tolerància zero”.


En la seua opinió, la societat “no pot permetre que milions de xiquetes patisquen violència pel fet de ser-ho, ni en la Comunitat Valenciana ni en la resta del món”.


Hernández ha reclamat que es desenvolupe com més prompte millor l'estratègia d'implementació de la Llei orgànica de protecció a la infància enfront de la violència, i ha considerat que hauria d'abordar-se també l'adaptació a esta estratègia de la llei d'Infància i adolescència de la Comunitat Valenciana.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Intenta emportar-se a una xiqueta de 3 anys quan passejava amb la seua àvia" "Gabby Petito va morir escanyada, segons l'informe forense"