El dia que Punset va afirmar que no estava assegurat que ell morira

Recuperem un vídeo del programa 'El Convidat' a on el divulgador científic va començar a filosofar sobre la possibilitat de viure eternament
El dia que Punset va afirmar que no estava assegurat que ell morira |  València Diari

 

Hui ens ha deixat un dels filòsofs més emblemàtics del panorama espanyol. Eduard Punset ha mort als 82 anys després de patir una llarga malaltia, i això que uns anys arrere havia assegurat que «probablement, no me moriré mai». Els fets van succeir en el programa 'El Convidat' de TV3, l'any 2016, enmig d'una conversa distesa que mantenia amb Albert Om. Ara, recuperem este curiós moment i analitzem al detall totes les paraules que va pronunciar el divulgador científic.

Punset va explicar que som «pràcticament eterns»

L'escena començava amb l'economista fent la següent pregunta: «Quan algú es mor, què és exactament el que mor?». Ell mateix s'autoresponia i justificava la resposta, afirmant que «estem fets d'àtoms, en més d'un 90% som àtoms, i estos, a tots els efectes pràctics, no s'acaben mai. O siga, són pràcticament eterns».

Però Punset no es va quedar ací, i va prosseguir fent patent el següent: «Aleshores, ho pense moltes voltes... Què és el que mor? Bé, jo estic i em trobe en una situació a on la diferència entre la matèria inerta i la matèria viva és ja molt difusa».

«Jo, probablement, no em moriré mai»

«Jo, probablement, no em moriré mai», va a afirmar Punset | València Diari

 

Davant l'ambigüitat del plantejament dut a terme pel també advocat, Albert Om explicava que «amb això que m'estàs dient, pareix que estiga parlant amb algú a punt de morir, i no és el cas». I ací es va viure el moment que, irremeiablement, ha tornat hui a la memòria de molts.

«No, perquè jo, probablement, no em moriré mai», afirmava Punset, davant un presentador que es quedava de pasta de moniat, i aprofitava per a declarar el següent: «Fins ara s'ha mort tot el món». Un argument que tampoc pareixia prou per a convèncer a Punset, el qual seguia assegurant que «això no és una prova».

La conversa va acabar amb els riures còmplices d'Om i Punset

En eixe sentit, el barceloní va argumentar que «genèticament, no existix un gen en el nostre interior que diga 'Eduard deixarà de viure el 20 de novembre de l'any no sé quin'». Però Om insistia en la idea que acabava de verbalitzar, repetint el següent: «Però si li ha passat a tot el món!».

«Bé, però podria no passar-me», afirmava Punset, que continuava repetint que «no està provat». La trobada finalitzava amb Albert Om titlant al filòsof de «fava», una cosa que provocava el riure dels dos protagonistes de l'entrevista. 

També et pot interessar...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La sorprenent confessió sexual de Jorge Javier Vázquez" "La jugada mestra de les Azúcar Moreno: com han 'estafat' Mediaset"