ÚLTIMA HORA

🔴 CORONAVIRUS: 899 casos en 144 localitats valencianes en només tres dies

Perilla la programació nadalenca de La 1

Entre elles, el sorteig de Loteria o les campanades
Imatge d'arxiu de la seu de RTVE | Carácter Urbano

La programació nadalenca de RTVE perilla molt, els sindicats amenacen amb un Nadal calent, amb protestes i parades. El Comité Intercentres de la radiotelevisió pública (UGT, CCOO, SI, CGT i USO) ha emés un comunicat en el què rebutja l'aplicació de la jornada laboral de 37,5 hores setmanals. D'esta manera i com a mode de protesta, es preveu una casserolada per a dijous que ve i el més alarmant de tot, una parada el 22 de desembre, que coincidix amb el sorteig de la Loteria de Nadal.

Les campanades de TVE estan en perill

A banda d'això, la transmissió de cap d'any també està en dubte, ja que segons informa 'Vozpópuli', USO insta a la resta de sindicats a prendre mesures respecte a les campanades, per fer pressió, amb l'objectiu de resoldre el conflicte. No és la primera volta que passa això, ja que l'any passat també es va amenaçar amb el mateix fet.

Roberto Leal i Ane Igartiburu haurien de presentar les campanades | gtres

Les discrepàncies sorgixen en el fet de què RTVE defensa que la jornada laboral ha de ser de 37,5 hores setmanals, mentres que els sindicats asseguren que a la companyia li correspon la jornada setmanal de 35 hores. L'Audiència Nacional s'ha pronunciat fa uns dies sobre este assumpte i RTVE ha comunicat a la plantilla que la nova jornada de 37,5 hores serà aplicable des de l'1 de desembre. Els sindicats ja han avisat que recorreran esta decisió.

També pots llegir...

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una pel·lícula filmada en territori valencià triada com la millor de 2019" "Última hora: Jorge Javier Vázquez forçat a deixar 'Gran Hermano VIP'"