Polèmica en un programa educatiu de TVE per utilitzar a Mariano Rajoy com a exemple «d'incoherència»

El Partit Popular demana dimissions i anuncia que emprendrà accions legals contra RTVE
Mariano Rajoy ha sigut el protagonista involuntari d'un programa educatiu emés en La 2 | València Diari

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha denunciat este dijous que 'Aprenem en casa', un programa educatiu en línia que emet La 2 de TVE per la crisi del coronavirus «humilie» a l'expresident Mariano Rajoy. Per la seua banda, el PP, a través de les xarxes socials, ha demanat dimissions en TVE i ha acusat al govern espanyol de «manipulació i sectarisme». García Egea ha assenyalat que emprendran accions legals per este fet i que presentaran una denúncia contra Ràdio Televisió Espanyola (RTVE).

En el citat espai, dedicat a jóvens de 14 a 16 anys i centrat a estudiar «la coherència», el presentador assegura que són «cèlebres alguns discursos absurds» de Mariano Rajoy, en els que cometia «garrafals i divertits esvarons» que es van fer «de seguida virals en les xarxes socials». «A partir d'ells s'han fet sempre originals paròdies, com en l'ocasió que va dir 'com millor, pitjor per a tots. I com pitjor per a tots, millor per a mi, el seu benefici polític», prosseguix, per a afegir que alguns van intentar analitzar sintàcticament esta frase i era «impossible».

El presentador del programa educatiu afirma que este era un «missatge incoherent», però afegix que «no tots els seus missatges són incoherents» perquè «en moltes ocasions» esta suposada incoherència és deguda a un «lapsus linguae». Segons seguix l'explicació en el citat vídeo del programa, això li portava a perdre «el fil del discurs», com quan va dir «som sentiments i tenim éssers humans» o «és el veí el que elegix a l'alcalde i és l'alcalde el que vol que siguen els veïns l'alcalde».

«Un error involuntari»

Davant el rebombori creat en les xarxes socials, el Ministeri d'Educació i Formació Professional, que dirigix Isabel Celaá, s'ha disculpat per la inclusió en el programa del vídeo que utilitzava les declaracions de l'expresident Mariano Rajoy, assegurant que ha sigut «un error involuntari». RTVE també s'ha disculpat per l'emissió d'un vídeo «inapropiat».

A pesar de les disculpes, el Partit Popular ha carregat contra esta explicació que «no hi ha qui se la crega», titllant com a «lamentable» que es definisca com a «error involuntari, l'adoctrinament en un programa de RTVE».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Jordi González dispara els rumors amb una revelació sorpresa en 'SV'" "Ana María Aldón se va de la lengua y rebela un secreto picante de Ortega Cano"