La tensa pregunta de Pablo Motos a Pablo Iglesias que ha incendiat les xarxes

La pregunta i els comentaris del presentador no van passar desapercebuts a les xarxes socials
El tema de les donacions d'Amancio Ortega va fer saltar la tensió al plató | Atresmedia

'El Hormiguero' està sent un dels programes que els líders polítics del país estan visitant poques setmanes abans de les eleccions estatals del 10-N. Després de les visites de Santiago Abascal, Pablo Casado, Albert Rivera i Iñigo Errejón, ara ha sigut el torn de Pablo Iglesias, el líder de Podem.

Un dels moments que va marcar el debat va ser la pregunta de l'entrevistador sobre les donacions d'Amancio Ortega, fundador d'Inditex. En els últims mesos, l'amo de Zara ha pagat milions d'euros per a finançar equipaments d'alta tecnologia contra el càncer. Només en la comunitat de Madrid ha donat 46,5 milions d'euros. «Et pareix bé esta donació o encara penses que en democràcia no s'han d'acceptar almoines de multimilionaris?», ha sigut la pregunta de Pablo Motos. 

Iglesias ha contestat sense dubtar: «l'empresari gallec ha pagat només un 5% d'impostos tot i haver facturat 1.600 milions en dividends, per tant, la resposta és no». «Un 5% són 80 milions, quan qualsevol ciutadà que facture esta quantitat hauria pagat entre 320 i 340 milions», ha explicat.  

La pregunta de Pablo Motos va crear moltes crítiques en les xarxes 

Però el punt clau de la nit encara estava per arribar. El presentador va preguntar al líder de Podem de manera directa: «Tu tens algú a la teua família amb càncer?». Iglesias, que intentava mantindre la postura,  però amb la veu trencada, va respondre a la pregunta: «Sí, el mon pare. El van operar d'un càncer de pulmó i li van extirpar el lòbul. Va ser fa tres anys i ara està estupendament. Sé el que és això».

Sense fer una pausa, Iglesias remata: «Que mon pare tinga que demanar a un ric que done un aparell per a curar-li el càncer, en vegada que les institucions públiques estiguen allà per atendre a qualsevol ciutadà, crec que és una cosa bàsica. El meu sogre va morir de càncer. He viscut en la meua família el que significa el càncer. Per això, res d'almoines. Sanitat pública». Esta conclusió va despertar molts comentaris sobre la seua presència en El Hormiguero.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"L'error de Jorge Javier Vázquez que quasi fa perdre 4.000 euros a una espectadora" "Belén Esteban sorprén amb el seu debut en 'Sálvame'"