Caiguda mundial de Whatsapp, Facebook i Instagram: no permet usar les apps

Els memes de l'última caiguda de Facebook, Instagram i WhatsApp: "Horrible, vaig haver de parlar amb la meua família"
Molta gent té l'aplicació Whatsapp al seu telèfon mòbil | iStockPhoto

Whatsapp, Facebook i Instagram ha patit un problema generalitzat a nivell mundial este dilluns 4 d'octubre i de moment no permet realitzar cap enviament de text ni imatge a través de Whatsapp ni actualització del perfil en la resta d'aplicacions.
 

El passat 22 de juliol, una fallada en els serveis de la companyia estatunidenca de serveis en el núvol Akamai va provocar interrupcions en el servei de companyies com Airbnb, plataformes de videojocs com Playstation Network o Steam, aerolínies com a Delta Air Lines, cadenes de distribució com Costco Wholesale, serveis financers com American Express, a més de nombrosos bancs com a BBVA, o mitjans de comunicació com EL PAÍS, entre altres.

Més aparatós va ser la fallada global en la xarxa de distribució de continguts Fastly que el 8 de juny va deixar fora de joc a milers de pàgines de tot el món. Llocs com els d'Amazon, EL PAÍS, The New York Times, Twitch, Financial Times o Reddit van patir problemes i en alguns casos van romandre inaccessibles per als seus usuaris durant quasi una hora.

L'endemà, Fastly va explicar que l'acció innocent d'un client va activar un error de programari que romania ocult en un programa informàtic i va causar la caiguda generalitzada.

Estos incidents ―com la caiguda dels serveis de Google el desembre passat― han posat en evidència la vulnerabilitat de les connexions digitals i la feblesa del sistema sobre el qual s'assentisca el funcionament de la xarxa en un moment en el qual empreses i usuaris depenen més que mai d'elles pel teletreball.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Orgasmes sinestèsics: sentir i veure colors i música durant l'acte" "Una fotògrafa esborra totes les imatges d'una boda com a venjança"