Els dentistes avisen de la fabricació d'esta perillosa pasta de dents

El Consell General de Dentistes d'Espanya ha denunciat esta pràctica assegurant que l'efecte de la cendra en les dents "és similar a passar-se una escata"
Pasta de dents amb cendra volcà de La Palma | Twitter
 
 
 

Davant l'avanç de desinformació arran de l'erupció del volcà Cumbre Vieja de la Palma, durant els últims dies s'ha expandit el rumor que és possible elaborar pasta dentifrícia amb cendra.

El Consell General de Dentistes ha eixit al pas d'esta informació per a assenyalar que esta pràctica, en ser abrasiva, danya l'esmalt dental.


"Igual que el carbó activat, la cendra volcànica té una gran capacitat abrasiva, el seu efecte en les dents és similar al de passar-se una escata", assenyalen els dentistes en un comunicat publicat a través de Twitter.


En desgastar l'esmalt natural -expliquen- es produeixen diversos efectes: queda a la vista la dentina, el color de la qual és més groguenc que l'esmalt; augmenta la sensibilitat dental, ja que la polpa dentària (nervi de la dent) estarà més desprotegida; així mateix, les genives també poden quedar danyades.El suposat efecte blanquejant

 

Així i tot, sota la promesa de blanquejar les dents, algunes pastes dentifrícies contenen una quantitat ínfima de minerals volcànics, cosa que no significa que siga un material imprescindible, ni que produïsca l'efecte blanquejant desitjat.


El Consell General de Dentistes insisteix també en el risc que suposa elaborar pasta de dents casolanes, per exemple, amb argila blanca provinent de cendra volcànica, i altres elements. "Encara que determinats agents naturals posseeixen propietats inqüestionables, no s'ha de promoure el seu ús si manca d'avals científics que demostren la seua eficàcia i seguretat", expliquen.


Cal tindre en compte que totes les pastes dentifrícies comercialitzades passen per múltiples controls de qualitat, entre altres, referent a la seua capacitat abrasiva a través d'escales estandarditzades (Abrasivitat de Dentina Relativa o RDA).


Els experts apunten que hi ha risc en l'elaboració de pasta de dents casolanes, per exemple, amb argila blanca provinent de cendra volcànica, i altres elements.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Bertín Osborne rebenta contra aquest líder: 'No ho puc ni veure, és un bocamoll'" "La NASA observa un núvol de cendres en forma de diana sobre el volcà de la Palma"