El nou joc que s'ha fet viral

Els ‘pop it’ t'ajudaren a relaxar-te, ja que són joguets sensorials i antiestrés

Els ‘pop it’, són joguets acolorits i blanets no són més que joguets sensorials i antiestrés de silicona que causen sensació en esbarjos i gronxadors. Semblen glaçoneres i solen costar menys de deu euros. El seu ús és ben simple i, de fet, recorda a aqueix plaer que s'experimenta en explotar l'embalatge de bambolles de plàstic.

Tenen dos cares amb un relleu de semiesferes que canvia: en estrényer-les amb el dit les boletes s'aplanen i emergeixen en l'altre costat del joguet.

Què són els fidget toys?


Els pop it formen part dels coneguts com fidget toys o joguets antiestrés, pensats per a manipular, siga girant, pressionant o rebregant. Van nàixer per a “autoregular l'estrés i l'ansietat en xiquets amb hiperactivitat o TDAH, dèficit d'atenció, problemes de concentració, autisme, etc”, com defineix la botiga de joguets inclusiva Hop Toys en el seu web, però el seu ús s'ha estés a tot el públic.


Altres joguets que entrarien en esta categoria de fidget toys serien eixe moll de colors fluorescents que tant va agradar en els 90 o tubs flexibles que adopten diferents posicions.Els ‘pop it’, una moda de TikTok

 

Diuen que si fas pop, ja no hi ha stop. Basta teclejar ‘pop it’ en Amazon perquè la popular botiga en línia llance més de 4.000 resultats, per posar un exemple, encara que poden trobar-se en multitud de botigues de joguets i basars, tant físiques com en línia.


La popularitat d'estos joguets s'ha disparat a Espanya des de finals de 2020, com a mostra este gràfic de cerques en Google del seu nom.


A part de pel boca-orella, els ‘pop it’, s'han convertit en un fenomen de TikTok, que ha convertit a estos artefactes en un accessori viral per a adolescents i joves.


En la xarxa social existeixen fins i tot reptes amb ells, com este de triar un número i llançar una bala a l'atzar. Si el tiktoker baixa les bambolles justes fins a donar amb la boleta, comença a seguir a qui li va fer el repte.
Com jugar i com aprendre amb ells


En YouTube també es poden trobar nombrosos jocs a l'estil ‘marro’ però utilitzant el pop it com a tauler.
Ja hi ha fins i tot professors que els han incorporats a les seues aules com una eina d'aprenentatge.
La bogeria és tal que fins existeixen tutorials de com fabricar un casolà.


Realment relaxen?

 

Moltes persones troben benestar en manejar-los però realment tenen efectes sobre l'estrés o són un mer entreteniment. Segons una investigació liderada per Katherine Isbister, de la Universitat de Califòrnia, a algunes persones manejar nerviosament un objecte els ajuda a mantindre's concentrats durant tasques o reunions llargues o a trobar la calma.


“Encara que la investigació encara està en curs, l'experiència pràctica dels terapeutes i les reflexions d'adults i xiquets suggereixen que poden ser útils per al suport emocional i cognitiu”, apunta en un article de The Conversation.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Què succeirà si no hem acceptat les condicions d'ús de WhatsApp?" "#Notienecoño s'ha convertit en tendència a les xarxes socials"