Els perills del repte viral de TikTok de posar-se un objecte en una part del cos

Els metges han alertat en la xarxa social sobre que podria ser molt perjudicial per a la salut


Un nou 'trend' ha arribat a TikTok. Es tracta d'un perillós repte que consisteix a posar-se un gra d'all en cada orifici del nas. Els usuaris que estan practicant esta moda de la xarxa social a casa manifesten que és útil per a la congestió i que els ajuda a desfer-se de la mucositat i, per tant, respirar millor.


Mentre que moltes persones han començat a practicar este repte, experts han denunciat des dels seus perfils de TikTok que pot ser perjudicial o, almenys, contraproduent.


Cada vegada són més els qui ho practiquen

 

Els usuaris tallen un gra d'all i l'introdueixen acuradament en els orificis nasals. Ho deixen en aqueixa posició entre 10 i 15 minuts i passat este temps ja es poden retirar.


En els vídeos difosos es pot veure com la gent es queda sorpresa en començar a caure mucosa després. En teoria, s'assegura que és un remei natural per a la congestió o fins i tot la sinusitis.

@rozalinekatherine

i’m shook lol #tiktoktaughtme #thankyoutiktok #tiktokhacks

♬ Coffee Music - Cafe Music BGM channel


Este vídeo ja té més de 532.000 'm'agrada' i ha sigut compartit 37.000 vegades. En els comentaris, més de 8.300, ja hi ha gent que adverteix a possibles espectadors, "gent vagen amb compte (...) l'all pot causar cremades difícils de sanar", indica un d'ells.


Des d'este vídeo s'han fet molts 'duos' que han fomentat la repetició del que sale en ell.

@behiban

#duet with @rozalinekatherine #foru #benbani #foryou #nose #hayfever

♬ Coffee Music - Cafe Music BGM channel


L'avís d'experts

 


Com a resposta a esta moda, diferents professionals en TikTok han aprofitat la viralitat del repte per a advertir que pot ser perillós.

El doctor Anthony Youn ha explicat que pot produir irritació i que la mucositat que es veu en els vídeos no significa que les fosses nasals s'hagen netejat. Assenyala que, no obstant això, el risc que es quede un d'aqueixos trossos en el nas i haja de ser retirat per un professional és real.

@hwannah5

Reply to @hwannah5 This shows you won’t get drastic results like his every time! #garlic #comedy #snot

♬ original sound - hwannah5


També el doctor Brian Boxer ha fet un vídeo i en la descripció indica: "És només l'all irritant el nas el que causa els mocs, no lleva la sinusitis. Bones bambolles!"

@brianboxerwachlermd

#duet with @hwannah5 it’s just garlic irritating nose causing mucous, not cleaning out sinuses. Nice bubble!#garlic #nose #doctorsoftiktok

♬ original sound - hwannah5


Arsen Karapetyan, farmacèutic, també apunta al fet que la irritació del propi all està darrere de la producció d'aqueixes mucoses i que les conseqüències poden ser fins i tot una infecció.

@arsenthescienceguy

Her captions says "It's not dangerous" 🤦‍♂️ Share to save a friend #trend #garlic #learnontiktok #comedy #safe #fyp #garlicinnose #shaquilleoneal

♬ original sound - Arsen Karapetyan

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dani Rovira desmunta a Toni Cantó amb un sol tuit: 'Georgie Dann, faça'm el favor'" "El 'sketch' de José Luis Moreno amb Rockefeller que tots estan compartint"