Els xiquets imiten la violència de la popular sèrie 'El juego del calamar'

Els psicòlegs adverteixen que els xiquets ja imiten als patis dels col·legis escenes de la mateixa i juguen a reproduir proves violentes
El juego del Calamar |

En poc temps la sèrie coreana 'El juego del calamar' ha captivat a milers d'espectadors en Netflix i ara és la sèrie de moda de la qual tothom parla. L'argument és simple: un grup de persones competeixen a vida o mort per a fer-se amb un premi milionari.


Es tracta d'una sèrie que, com s'indica en Netflix, està recomanada per a majors de 16 anys, per la qual cosa no és adequada per al públic infantil.

No obstant això, i malgrat este advertiment, molts xiquets ja s'han fet eco del tremend èxit de la ficció i docents i psicòlegs adverteixen que la sèrie ha arribat als patis de les escoles de primària, on els xiquets juguen a imitar els violents jocs de la sèrie.

Una sèrie violenta i inadequada per als xiquets

 

Per això, i a pesar que està catalogada per a majors de 16 anys, els xiquets ja s'han fet eco d'esta. Diversos docents estan alertant que ha arribat a patis de col·legis de Primària. Les imatges poden veure's en el vídeo que acompanya estes línies.

És el cas d'un centre escolar de San Sebastián de los Reyes, a Madrid, on han decidit advertir a les mares i els pares a través d'una circular: "Les imatges i valors transmesos en esta sèrie poden perjudicar seriosament els xiquets i les xiquetes en l'etapa d'infantil i primària", es llig en la missiva.

Els psicòlegs es mostren preocupats, perquè la sèrie en qüestió és violenta i fins i tot té elements ‘gore’, desaconsellats per a menors de primària. Els psicòlegs expliquen per què s'hauria d'evitar que els menors d'aqueixa franja d'edat consumisquen este tipus de contingut: "No tenen el desenvolupament crític suficient per a distingir la realitat de la ficció".


El fenomen està ocorrent en tota Europa. A Bèlgica diversos col·legis han alertat de la recreació d'escenes en els col·legis fent ús de la violència. I al Regne Unit la Policia ha detectat en xarxes socials missatges on s'anima a participar en un joc similar en el qual si un perd, se li dispararia en la cara amb una pistola d'aire comprimit.

Les xarxes socials s'hi han fet ressò d'este fet tan greu.


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Tom Cruise i el seu impactant canvi físic, no t'ho pots ni imaginar" "WhatsApp deixarà pausar una nota de veu mentre la graves"