Puente assegura que el descarrilament del tren d’Atocha va ser per a evitar ‘qualsevol risc’ per a altres trens

Demana “prudència” davant de les conclusions de la comissió independent que investiga l’incident d’este cap de setmana

MADRID, 22 (EUROPA PRESS)

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha assegurat que el descarrilament del tren d’Atocha d’este cap de setmana passat va ser provocat per un treballador per a evitar “qualsevol risc” per a altres trens.

“El cert és que la decisió d’este treballador evita qualsevol risc per a les persones o per a altres trens que poguera haver-hi a l’entorn d’Atocha”, ha explicat el titular del ram en declaracions als mitjans de comunicació a la Fira Internacional de l’Autobús i de l’Autocar que s’ha celebrat este dimarts a Madrid.

D’esta manera, davant de la informació que ha publicat el diari digital ‘VozPópuli’, en la qual s’afirma que el tren va descarrilar per a evitar que s'”estampara contra un tren de viatgers”, el titular de Transports ha demanat esperar als resultats de la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris, que no sap quan conclourà, ja que “no és un organisme que depenga d’ell”.

EL TREN VA INICIAR UN RECORREGUT EN UNA MENA DE CAIGUDA LLIURE

Així mateix, Puente ha demanat “prudència” a l’espera de les conclusions d’esta comissió independent. “Nosaltres no podem desvetlar aspectes de la investigació fins que esta no haja conclòs; llavors, quan la comissió concloga i emeta les seues conclusions, farem les valoracions oportunes”, ha subratllat el ministre, per a després incidir que “estan treballant i disposen d’informació que, lògicament, han de posar a la disposició d’esta comissió, però no pot fer-la pública”.

En esta línia, el ministre ha narrat la situació que es va produir amb el tren descarrilat, reconeixent que este “va iniciar un recorregut en una mena de caiguda lliure pel túnel de Chamartín”.

“Un treballador del centre de control d’Adif pren la decisió de desviar-ho a una de les vies per a provocar el seu descarrilament o evitar que acabe eixint a la platja de vies que entra a Atocha i podent eventualment xocar amb algun tren que vinguera”, ha argumentat Puente, per a a continuació indicar que “no està determinat que hi haguera cap tren en este moment amb el qual potencialment poguera xocar, però sí que és evident que si el tren haguera continuat en la seua trajectòria, podria haver aconseguit la platja de vies i haver impactat contra algun tren que poguera venir en este moment”.

“Això és el que els puc contar, els demane que ho entenguen”, ha resolt el ministre.

ÚLTIMES NOTÍCIES