Educació demanarà al TSJ aclariment sobre com executar les seues resolucions sobre les plantilles docents

Rovira remarca que “el que no vol és tenir cap problema jurídic amb cap docent”

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

El conseller d’Educació, José Antonio Rovira, ha avançat la voluntat del seu departament de consultar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) sobre com executar les seues interlocutòries que suspenen cautelarment la denúncia de l’acord de plantilles docents. “Este conseller, lògicament, el que no vol és tenir cap problema jurídic amb cap docent”.

Així ho ha asseverat el titular d’Educació, qui este mateix dilluns va proposar als sindicats educatius negociar un acord “estable” de plantilles docents, després que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) confirmara la setmana passada la suspensió cautelar de les instruccions per a definir les plantilles de professorat.

“Ens reunim amb els sindicats per a informar de quina és la situació amb l’acord de plantilles. És cert que el Botànic va treballar més quan estava en funcions i havia perdut les eleccions que estant en època normal. Durant els huit anys, no va signar ni un sol acord de plantilles, que es van regir pels acords que havia signat l’últim govern del Partit Popular; i, quan estan en funcions, signen un acord amb els sindicats on ficaven un munt de més de personal”, ha lamentat Rovira.

El conseller ha incidit que l’actual administració ha complit “la gran part de l’acord, quasi el 80%, el primer any”, però en el segon any ha entès que “no era necessari”. Per això, va decidir que “les prioritats havien de ser unes altres”.

En este sentit, Rovira ha recalcat que s’han fet “augments de plantilla, però bàsicament en educació infantil i primària”. “Ens vam anar per un altre objecte perquè, a més, l’Advocacia ens va dir que l’acord era denunciable perquè estava fet per un govern en funcions, sense cap tipus d’informe econòmic, sense informes pressupostaris, sense res”, ha postil·lat.

No obstant això, el TSJ ha dictat una resolució dins de les seues funcions, on diu que accepta la mesura cautelar demanada pels sindicats. “Si això haguera sigut en el mes de juliol, no hi haguera hagut problema, haguérem afegit les places i fet les adjudicacions. I el que volíem traslladar-li als sindicats era que anem a demanar-li al TSJ que ens diga com executar”, ha avançat.

En este punt, ha posat com a exemple que si ara es trauen 800 vacants, aquelles persones que van demanar la seua plaça fa mesos tenen dret a demanar una d’ella, perquè potser els enxampa més prop de la seua casa. “Este conseller, lògicament, la qual cosa no vol és tenir cap problema jurídic amb cap docent. Perquè és que, a més, tot això genera estos problemes jurídics”, ha sentenciat.

NOU ACORD

D’altra banda, ha continuat Rovira, vam oferir als sindicats iniciar la negociació d’un nou acord de plantilles perquè este conclou el 10 de juny del 2025 i “hi ha una segona part en la qual no estem nosaltres d’acord”.

“Creiem que el reforç ha d’anar a altres llocs i no a aspectes com a reducció d’hores de càrrecs directius o altres coses. Creiem que les prioritats deuen ser unes altres, com hem fet reforçant les plantilles d’infantil i primària”, ha conclòs.

ÚLTIMES NOTÍCIES