Mesa d’Entitats en Solidaritat amb els Immigrants critica ‘la falta de places d’alberg’ en la ciutat

L’Ajuntament subratlla que és el govern del PP qui està projectant un nou centre i treballa “seriosament” en el projecte

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

La Mesa d’Entitats en Solidaritat amb els Immigrants ha denunciat “la falta de places d’alberg per a persones immigrants a la ciutat de València, que amb l’arribada del fred posa en risc la vida de les persones vulnerables”.

El col·lectiu exposa, en comunicat, esta problemàtica i posa com a exemple el cas de Juan, que porta 14 mesos a Espanya i que ha estat buscant treball en diverses províncies fins que s’ha quedat sense diners i ha hagut de dormir en carrer durant diversos mesos en una tenda de campanya.

Segons esta entitat, “la seua situació s’ha tornat encara més precària si cap perquè l’Ajuntament de València, malgrat no tenir cap alternativa d’habitatge per a ell, li ha tirat a la brossa la tenda de campanya en la qual dormia”.

La Mesa assevera que “este no és un cas aïllat, ja que la llista d’espera per a alberg a València ja aconseguix a centenars de persones en situació de vulnerabilitat”.

“Ens sembla inhumà l’assetjament a les persones que dormen en carrer a les quals es precaritza més encara en lloc de donar-los accés a recursos bàsics. Donada la situació d’emergència social exigim que s’amplien urgentment les places d’alberg en ciutat de València”, recalquen.

Per la seua banda, fonts municipals han assenyalat a Europa Press que l’Ajuntament té un protocol de coordinació en les actuacions de les persones més vulnerables de la ciutat on es realitza un treball coordinat per les àrees de Policia Local, Serveis Socials i Neteja. “En cap cas es retiren tendes de campanya ni estris personals i la prioritat és l’atenció a les persones que viuen en el carrer”, subratllen.

Sobre la falta de places en albergs municipals, esgrimixen que “és el govern del PP qui està projectant un nou alberg en la ciutat perquè en huit anys ni PSOE ni Compromís van ser capaços, ja no de construir-ho, sinó que no es va deixar ni projectat i ara ja es treballa seriosament en el projecte”.

ÚLTIMES NOTÍCIES