El PP descarta ‘ara’ la reprovació de Zaplana però no tindria ‘cap problema’ quan hi haja sentència ferma

El PSPV presentarà la declaració institucional com a PNL en no haver-hi unanimitat

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El síndic del PP a Les Corts, Juanfran Pérez Llorca, ha descartat recolzar “ara” la declaració institucional presentada pel PSPV per a reprovar i retirar les distincions a l’expresident de la Generalitat i ex-ministre Eduardo Zaplana davant de la seua condemna pel cas Erial. Ara bé, ha assegurat que quan hi haja una sentència ferma “no hi hauria cap problema” a retirar les plaques que porten el seu nom.

Així ha valorat, a preguntes dels periodistes abans del ple, la declaració institucional presentada pels socialistes per a reprovar Zaplana pel seu “comportament impropi i indigne” després de ser condemnat a deu anys i cinc mesos de presó per la trama de les ITV.

Davant de la negativa del PP a recolzar la declaració, Muñoz ha anunciat que el PSPV presentarà “hui mateix” una proposició no de llei (PNL) amb el mateix objectiu.

En qualsevol cas, ha exigit “un posicionament clar del seu alumne avantatjat Carlos Mazón”, president de la Generalitat i líder del PPCV, i ha enlletgit al grup ‘popular’ i a Vox que no permeten que tire endavant esta reprovació.

Com a síndic de Compromís, Joan Baldoví, ha confirmat que el seu grup recolzarà reprovar “un president que va saquejar els comptes dels valencians” i retirar-li totes les plaques i distincions.

Al seu torn, el síndic de Vox, José Mª Llanos, ha descartat recolzar la reprovació fins que hi haja una sentència ferma, si bé ha remarcat que no tirarà endavant perquè el PP “va dir que no és moment de plantejar estes qüestions”.

ÚLTIMES NOTÍCIES