Escola Valenciana proposa 18 títols i estrena web per a la 20a campanya de difusió del cine entre l’alumnat

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

Escola Valenciana ha presentat la 20a edició del projecte Cinema a l’Escola, que inclou el catàleg de pel·lícules en valencià del curs 2024/25 adreçades a centres educatius, col·lectius i ajuntaments. Com a novetat, l’entitat ha renovat el directori amb un format en línia, per tal de fer-lo “més dinàmic i accessible”. Pot consultar-se al web: https://cinema.escolavalenciana.org/

La nova campanya de Cinema a l’Escola proposa 18 films de gèneres diversos, des de la ciència-ficció al musical, amb temàtiques com la igualtat, la diversitat i el medi ambient, adreçades a totes les etapes educatives.

Entre les noves incorporacions, hi figuren “Barbie”, “20.000 espècies d’abelles”, “Robots Dreams” i “Nina i el secret de l’eriçó”. Igualment, el directori compta amb originals en valencià, així com altres pel·lícules doblades i subtitulades.

La proposta incorpora, també, el servei de Cinemateca, en col·laboració amb Drac Màgic, que facilita el visionat de cinema a l’escola en línia de manera il·limitada, així com l’accés gratuit durant el curs 2024/25 als documentals de la Plataforma Nextus.

Cinema a l’Escola és l’aposta d’Escola Valenciana per a “contribuir a la normalització de la llengua pròpia i històrica en l’àmbit cultural, atesa la importància de presentar referents en valencià tant a les aules com als carrers”, destacquen des de l’entitat.

Amb la continuïtat de la campanya, Escola Valenciana “manté el compromís” amb l’audiovisual valencià, amb la col·laboració de centres educatius, ajuntaments i altres entitats de les comarques valencianes, i el suport de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, el Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

ÚLTIMES NOTÍCIES