El temporal de pluja se centra a les comarques amb més dèficit: la Ribera, Safor i Marina Alta

Bombers rescaten una conductora atrapada en el seu vehicle després de ser envoltada per aigua a Guardamar de la Safor

VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)

El temporal de pluja que assota la Comunitat Valenciana se centra a les comarques que més dèficit arrossegaren l’anterior any hidrològic: la Ribera Alta i Baixa, la Safor i la Marina Alta, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, les pluges han deixat més de 100 l/m2 en menys de 24 hores en algunes comarques com la Safor o la Ribera. Es tracta de pluges persistents d’intensitat forta, per moments molt fort, han explicat les mateixes fonts, que han concretat que més que la intensitat, el més significatiu està sent la persistència.

Com a aspecte menys favorable del temporal és que, com el vent en capes baixes no era molt intens, les precipitacions han afectat sobretot el litoral i zones pròximes, sense molta penetració cap a l’interior.

Des d’Aemet han indicat que hi ha “moltes incerteses encara” sobre l’evolució de l’oratge per a diumenge que ve, quan tindrà lloc la 21KValencia.

ATRAPADA

Com a conseqüència de la pluja, efectius del Consorci Provincial de Bombers han hagut de rescatar a una conductora que s’havia quedat atrapada en el seu vehicle en veure’s envoltada d’aigua a Guardamar de la Safor, carrer del Riuet. Ha pogut ser treta del cotxe en bon estat.

D’altra banda, els bombers han hagut d’efectuar tres extraccions d’aigua en un edifici de Daimús –camí Rius–; una altra a Gandia –Avinguda del Grau– i una més a Miramar –Avinguda Rei en Jaume–.

ÚLTIMES NOTÍCIES