Salva la vida del seu home a punt d’asfixiar-se en un restaurant gràcies a un metge en Torrent

Taula

L’home estava menjant en un restaurant de Torrent | Pixabay

 

Una dona ha conseguit que el seu marit expulsara el tros de carn que no es podia engolir i que estava provocant que s’asfixiara, gràcies a les indicacions d’un metge del Centre d’Informació i Comunicació d’Urgències (CICU) per telèfon.

 

Els fets han passat este divendres en un restaurant de Torrent, quan l’home no podia tragar una tros de menjar i la dona ha tocat a Emergències, ha indicat el CICU en un comunicat. Després de rebre l’avís, tal com marca el protocol per a estos casos, un metge coordinador del CICU s’ha posat en contacte amb la dona i li ha donat instruccions telefòniques per a fer la maniobra de Heimlich.

 

En primer lloc, el metge coordinador ha indicat a la dona que intentara que el seu marit tossira. Al no conseguir-ho, li ha ordenat que colpejara repetidament entre les escàpules i, després d’això, que l’abraçara per darrere amb els punys junts i pressionara per damunt del melic amb colps secs cap a dins i cap amunt.

 

Després de repetir en diferents ocasions les maniobres indicades, l’home, de 54 anys, ha tirat el tros de carn i s’ha recuperat. Segons ha explicat el CICU, finalment no ha hagut de ser assistit, ja que ell mateix ha dit al metge coordinador que se sentia bé.

 

També pots llegir…

ÚLTIMES NOTÍCIES