Aglomeracions en les principals ciutats espanyoles en les primeres hores de deport a l'aire lliure

Ciutats com Madrid o Barcelona han deixat imatges molt preocupants
Una multitud de deportistes han invadit este matí el Passeig Marítim de Barcelona | Twitter

 

Este dissabte, els ciutadans han pogut eixir a passejar i a fer deport per primera volta des de què es va declarar l'estat d'alarma, una cosa que molts esperaven amb ganes. De 6.00 a 10.00 hores era la primera finestra per a practicar exercici i en ciutats com Barcelona o Madrid s'han produït algunes aglomeracions.

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

Aglomeracions en diferents punts d'Espanya

En Barcelona, a primera hora del matí d'este dissabte, han sigut molts els que han volgut matinar per a eixir als carrers a fer deport o simplement fer una passeig matutí. 

 

La Diagonal, el Passeig Marítim o la Rambla de Poblenou oferien este matí imàtgens d'un ús intensiu de l'espai públic, cosa que han insistit molt a evitar. Alguns practicaven deport en solitari, amb i sense màscara i guants, i uns altres anaven de dos en dos, fins i tot amb gossos i molts altres amb bicicleta o fins i tot en patins.

 

Les xarxes socials ja estan criticant sense parar a totes aquelles persones que han eixit de manera massiva i sense tindre en compte que alguns dels llocs més transitats podrien estar replets de gent, com és cas del Passeig Marítim de Barcelona o en zones com Madrid Río.

 

 

En Madrid s'ha produït pràcticament el mateix que en la capital catalana, com ja era previsible. En zones com Madrid Río s'han produït aglomeracions de corredors que han volgut aprofitar este primer dia d'eixides per a fer deport. Juntament amb el bon temps que ha presentat la capital espanyola, molts han sigut els motius per a eixir a practicar deport al carrer.

 

Primeres intervencions policials

La Policia ha hagut d'intervindre en Madrid per a demanar als deportistes que guarden la distància social i per a prohibir l'accés a alguns parcs, ja que es troben temporalment tancats.

 

En Bilbao, la Policia Municipal finalment ha donat a conéixer este matí que permet practicar el senderisme en la capital biscaïna, després de la «participació responsable de la ciutadania», han indicat en un missatge en Twitter.

 

En Astúries, segons 'La Nueva España', s'han produït ja els primers incompliments del desconfinament. Segons este rotatiu, s'han produït quedades entre grups d'amics i algunes aglomeracions. Els surfistes també han pogut disfrutar de les ones de manera legal en diferents punts del nord, al contrari que en Alacant, a on surfistes i banyistes han sigut sancionats per la Policia Local.

 

En Sant Vicent del Raspeig, la Policia ha hagut d'advertir que només es pot fer deport de forma individual | Policia Local de Sant Vicent del Raspeig

 

De moment no cal lamentar cap incident més en les altres províncies, a pesar de què Protecció Civil ha hagut d'advertir en diferents localitats a alguns deportistes que estaven excedint el temps, recordant que l'hora límit són les 10.00 o que han hagut d'indicar que el deport s'ha de fer de manera individual, com en Sant Vicent del Raspeig, en l'Alacantí (Alacant), a on s'han pogut vore ciclistes de dos en dos.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!