L'Ajuntament d'Oliva convoca els premis de poesia Francisco Brines

El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el dia 22 de març
El termini acaba el 22 de març | Pixabay

L'alcalde d'Oliva, en la comarca de la Safor (València), David González, i el regidor de Cultura, van anar fins a l'Elca per visitar al poeta i Fill Predilecte de la localitat, Francisco Brines, en la presentació dels premis de poesia que porten el seu nom. Una de les voluntats del poeta ha sigut la creació dels premis literaris en dos modalitats, en castellà i en valencià. Un jurat de reconegut prestigi serà l'encarregat de valorar les obres.

Cada un dels premis tindrà una dotació econòmica de 6.000 euros i les obres guardonades es publicaran a l'Editorial Pre-Textos. El termini de lliurament dels treballs finalitzarà el dia 22 de març de 2021 i el lliurament del premi es durà a terme en una gala celebrada a la localitat d'Oliva. Es pot trobar tota la informació dels premis en este enllaç.

Respecte a els Premis, Brines assenyala que la intenció és «premiar dos bons llibres de poesia i assegurar la seua difusió, tant en la península com en tota Hispanoamèrica». En este sentit, el poeta expressa que ha tingut «la sort de poder unir, als interessos espanyols, al públic hispanoamericà, el que amplia el nostre camp d'acció i permetrà que el premi arribe a altres latituds i relacione als diferents poetes de la nostra llengua comuna». «L'objectiu», sosté Brines, «és que concursen poetes de qualsevol lloc del món, i que s'acosten creadors que aporten una visió de l'art, la filosofia i la cultura del nostre temps amb una mirada crítica».

Brines destaca que este suport a la poesia és una forma de respondre a la importància que per a ell ha tingut este gènere literari en la seua vida. «La poesia ha sigut per a mi molt important, sobretot he vist que m'he retratat i que m'he hagut de mirar des de fora d'ella a mi mateix, i he hagut d'acceptar-me amb gust o de mala gana com sóc. Però cal acceptar-se per a després intentar fer una cosa sòlida».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Actualització: Les carreteres tallades a causa del temporal 'Filomena'" "La decisió definitiva sobre el confinament total del govern espanyol"