L'Ajuntament de Xàtiva obri el dimarts el termini per a demanar ajudes per als sectors afectats

Cada negoci pot obtindre d'ajuda un màxim de 2.000 euros

Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro
Demà es podran demanar les ajudes | Pixabay

Este dilluns han eixit publicades al Butlletí Oficial de la Província les bases de les ajudes d’emergència de l’Ajuntament de Xàtiva, en la comarca de la Costera (València), als sectors afectats pel tancament perimetral; hostaleria, oci i centres deportius. Estes ajudes es podran sol·licitar a partir de demà, dimarts 9 de febrer i fins al pròxim dilluns 8 de març. El tràmit es fa a través de la seu digital de l’Ajuntament i les bases es poden consultar en esta web.

El tràmit és telemàtic. No obstant això, i de conformitat amb l'art. 12 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, funcionaris de l’Ajuntament estaran a la disposició dels sol·licitants que acrediten no tenir mitjans electrònics habilitats per a, prèvia autorització, dur a terme la signatura electrònica de les sol·licituds.

Este paquet municipal d’ajudes d’emergència, per valor de 400.000 euros emmarcats en el Pla Reactivem Xàtiva, anirà destinat a aquells negocis que a conseqüència del tancament perimetral de Xàtiva del 7 a 20 de gener van haver de tancar els seus locals durant 15 dies.

En concret es destinaran 1.000 euros a cada un dels negocis que hagen hagut de tancar a conseqüència del decret del Consell de 5 de gener referent al tancament perimetral de Xàtiva, a demés del total del cost del lloguer del mes de gener de 2021 fins a un màxim de 1.000 euros, el que suposa un màxim d’ajuda de fins a 2.000 euros per negoci.

Suspensió taxa ocupació via pública

L’alcalde Roger Cerdà també ha anunciat en roda de premsa que se suspendrà el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública de taules i cadires per als negocis de restauració per al present any 2021. En este sentit cal recordar que el passat any 2020 ja es va exonerar als bars i restaurants del pagament d’esta taxa, i que ja s’havia aprovat una bonificació del 50% per a este exercici.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari