Busquen casa per a vora 100 gatets després de què l'amo s'haja quedat sense casa en Gandia

Recentment, han tirat al seu amo de la casa a on els tenia a tots junts
Els 90 gatets necessiten casa per a poder viure | SPAMA

La Societat Protectores d'Animals i Medi Ambient (SPAMA) de la Safor i l'Ajuntament de Gandia, capital de la d'esta comarca (València), busquen casa per a 96 gats que han hagut de ser acollits després de què l'amo dels animalets haja perdut la casa a on convivia amb tots ells.

La protectora ha fet esta crida a través de xarxes socials després de què esta setmana un fons d'inversió haja canviat el pany del pis a on vivia un home amb tots els animals, després d'haver-li enviat diversos avisos de què havia d'abandonar-lo.

Segons ha explicat la regidora de Sanitat del consistori, Liduvina Gil, els animals s'havien quedat tancats, i des de l'Ajuntament, es va demanar a la immobiliària que els deixara accedir per a poder traure-los i traslladar-los a una protectora. Este divendres se n'han tret els 50 primers gatets, més menuts i, durant este dissabte, els altres abandonaran el pis, que també serà netejat.

Gil ha explicat que els animals estaven cuidats i que la casa estava condicionada per a mantindre'ls, a pesar de què Â«un pis no és un lloc per a mantindre a 96 gats». La regidora ha explicat que els servicis socials de l'Ajuntament s'han fet càrrec del cas de l'home. A demés, s'està a l'espera d'una intervenció judicial, de cara a la setmana que ve, respecte del canvi de pany de la vivenda.

Ara es busca solució per als gats, ja que la protectora no pot acollir tal quantitat d'animals en tan poc de temps. Gil ha indicat que estan en contacte amb diferents associacions encarregades de cuidar de les colònies felines del municipi encara que és «complicat», ja que s'han de fer càrrec d'ells «de hui per a hui». Per això, des de la protectora han posat en marxa una petició per xarxes socials per a adoptar-los.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Col·lapse en la Seguretat Social que posa en risc les ajudes per a milers d'espanyols" "La grua podrà retirar els patinets que incumplisquen la normativa en València"