El Centre del Carme acollirà una simbòlica 'Plantà' de la Falla Municipal Infantil

El CCCC proposa una experiència que «permetrà a les valencianes contemplar un recorregut per prop de 200 'ninots'

El Centre del Carme acollirà una simbòlica 'Plantà' de la Falla Municipal Infantil
S'inaugura este diumenge | CCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCC) acull l'exposició 'El Somriure dels Falles' dels artistes fallers Ceballos&Sanabria, autors de la Falla Municipal Infantil 2021 i durà a terme un acte simbòlic de la tradicional 'Plantà' de la mà de la Fallera Major Infantil.

El CCCC proposa una experiència que «permetrà a les valencianes contemplar un recorregut per prop de 200 'ninots', alguns d'ells fets expressament per a la mostra, obra de Ceballos&Sanabria», ha indicat la Generalitat en un comunicat. En l'exposició destaca un conjunt que pertany a la Falla Municipal Infantil 2020-2021 'Saps qui Soc?' i 'També!' de la que els artistes oferixen un avançament.

El director del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha presentat este matí l'exposició acompanyat pel regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, els artistes, Ceballos&Sanabria i pel comissari de l'exposició, Néstor Morente.

«L'art faller necessita inventar noves fórmules»

Segons Pérez Pont, «després de quatre anys plantant falles experimentals en els nostres claustres i organitzant l'exposició de l'artista urbà, responsable de la Falla Municipal, des del CCCC fem un pas més en la nostra línia d'experimentació i d'hibridació de llenguatges obrint les portes a l'art faller, com una expressió artística pròpia de la nostra cultura i de la nostra contemporaneïtat».

«I ho fem en un moment, a demés, en el que l'art faller, igual que la resta de la nostra societat, necessita inventar noves fórmules per a continuar fent-se, no sols en benefici dels artistes, sinó també dels públics», han indicat.

L'exposició de Ceballos&Sanabria (José Luis Ceballos, València 1978 i Francisco Sanabria Casado, València 1979), obri les portes a una «infinitat de possibilitats per al sector faller, posant en valor el seu treball. Es tracta de la primera volta  que uns artistes fallers oferixen una mostra retrospectiva del seu treball en un centre de cultura contemporània», han agregat.

El comissari de la mostra ha incidit en què «no es tracta d'una exposició del 'ninot', no és una exposició fallera, sinó una antològica dels artistes Ceballos&Sanabria. Ací es pot vore la seua trajectòria de quasi 20 anys, en la que apreciar una evolució des dels seus començaments fins a l'actualitat» i ha afegit que «el CCCC ha sigut molt valent perquè, per desgràcia, l'art faller continua sent molt injuriat des del punt de vista acadèmic de l'art».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari