Alguns clients de les dos discoteques de València amb brots de coronavirus es neguen a fer-se les proves

Asseguren que hi ha un problema de consciència social i que hi ha que prendre mesures
Alguns clients no han assistit a fer-se les proves | EP

Esta setmana s'han estat fent proves PCR als clients de les discoteques de València a on s'han detectat brots de coronavirus, com és el cas de Mya i Akuarela, per a descartar més casos o sumar-ne nous. D'esta manera ho han confirmat el síndic del PSPV en les Corts, Manolo Mata, i el de Compromís, Fran Ferri.

A pesar d'això, després de la reunió que han mantingut este dijous, els dos síndics han coincidit en el fet que hi ha alguns jóvens que s'han negat a fer-se les proves. «En València, hi ha gent que no està anant a fer-se la PCR i això és un problema de consciència social», ha assegurat Mata.

Per la seua banda, Ferri ha afirmat que hi ha «molta gent», de la que ha estat en llocs a on s'han detectat casos o han estat en contacte amb positius, que «s'estan negant a fer-se les proves PCR», pel que, «s'hauran de prendre mesures», ha afegit.

Des del Ministeri de Sanitat asseguren que, si una persona és contactada pels rastrejadors perquè hi ha sospites de què puga estar contagiat, en haver acudit a un lloc específic o haver estat en contacte amb un positiu en coronavirus, està obligada a sotmetre's a les proves.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Un estudi sobre l'origen del coronavirus posa fi a les teories més conspiradores" "'VIU-HO', el projecte d'Albalat dels Sorells, Foios i Meliana"